Csődbe ment az Air Slovakia

MTI
2010. május 26. 11:32

A SkyEurope és a Seagle Air után csődöt jelentett az Air Slovakia is. Az Air Slovakia egy másik szlovák légitársaság 2007-es csődjéből profitált ideáig.

A szlovák közlekedési tárca márciusban jelentette be, hogy megvonják a működési engedélyt a főként charterrepülésekre szakosodott légitársaságtól, mivel a kért határidőre nem tudta a pénzügyi helyzetét igazoló dokumentumokat bemutatni. A társaság hétfőig fellebbezhetett volna, de ezzel a jogával nem élt.

Szlovák lapok ugyanakkor azt jelentették, hogy az Air Slovakia egy pozsonyi kerületi bíróságon már benyújtotta a csődkérelmet. A szlovák média már korábban arról írt, hogy a cég a társadalombiztosítással, illetve üzleti partnerekkel szemben fennálló több millió eurós tartozását nem tudja kiegyenlíteni, és rendőrségi vizsgálat is folyik munkatársai ellen, törvénytelen bérkifizetések miatt.

A szlovák közlekedési minisztérium 2009. szeptemberben a SkyEurope-tól, majd decemberben a Seagle Air-től vonta meg a működési engedélyt. Az Air Slovakia 2007 márciusban abból profitált, hogy riválisa, a Slovak Airlines csődbe ment.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?