Közpénzből repülünk olcsón a Malévon?

Pénzcentrum
2010. május 14. 10:02

A Malévet sok kritika érte a 100 eurós retúrjegyekért, mondván, ezek jóval önköltség alatti árak, ráadásul már közpénzből finanszírozza az akciókat a légitársaság. A cég vezérigazgató-helyettese szerint nem az akcióktól veszteséges a vállalat - írja a Népszabadság.

A Malév eladott jegyeinek tíz-húsz százalékát teszik ki azok az olcsó repülőjegyek, melyek miatt a konkurensek és a szakszervezetek is bírálják a légitársaság menedzsmentjét -mondta Karim Makhlouf, a vállalat kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Természetesen a versenytársak is adnak költség alatti repülőjegyet, igaz, ehhez a hátteret nem az állami tulajdonos biztosítja, a szakszervezetek szerint azonban ez veszteséget okoz a cégnek, így a menedzsment megszorító intézkedéseit is támadják.

A légitársaság szerint azonban helyesen jártak el, hiszen a válság következtében a Malév utasszáma meredeken csökkenni kezdett, ám 2009 tavaszától, az akcióknak köszönhetően Európában is ritka módon sikerült megállítani a csökkenést.

Tavaly a jegyárbevétel még a 200 ezerrel emelkedő, 3,3 milliós utasszám ellenére is mintegy húsz százalékkal lett kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezt a légitársaság hatékonyságnöveléssel próbálja ellensúlyozni, az első negyedévben az üzemelési költségeken 1,3 milliárdot, céges szinten pedig 3,3 milliárd forintot spóroltak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

300 millió forintot spóroltak meg azáltal, hogy több országban megszüntették a kihelyezett értékesítést, a jegyeladás koordinálását profi, erre a területre szakosodott vállalkozásokra bízták. Jóval kisebb létszámmal működik a belföldi kereskedelmi osztály is, hiszen az internetes értékesítés aránya több mint harminc százalékkal emelkedett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20