Fesztiválcsemegék Európában: Újvidéktől Szentpétervárig

2010. május 8. 11:02

Nincs is jobb dolog annál, mint szabad ég alatt, több ezer lelkes ember társaságában, sörrel a kézben kedvenc bandánk koncertjére tombolni... vagy éppen fűben ülős, csendes akusztikus esteken lazulni, üveg borral, miegymással, egy azonban biztos: a zene hatalmas! Bár kicsiny hazánk hál' istennek bővelkedik a jobbnál jobb zenei fesztiválokban, most mégis az európai fesztiválkínálatból szemezgetünk, a teljesség igénye nélkül. Akad itt minden, mi szem szájnak ingere: jazz, folk, pop, rock, electro-csak választani kell a gyönyörű európai városok közül, s a szórakozás garantált!

Fehér Éjszakák Művészeti Fesztivál, Szentpétervár, Oroszország, 2010. június 23-29.

Idén június 23 és 29 között rendezik meg a híres Fehér Éjszakák Fesztivált, ahol sosincs vége a napnak (az Északi Sarkhoz való közelség miatt éjszaka is világos van). Különleges eseményhez pedig különleges élmény dukál: operaénekesek áriái kísérik virtuóz balettáncosok piruettjeit. Szentpétervár városa pedig még csodálatosabb a fehér éjszakák alatt!

Strasbourgi Zenei Fesztivál, Strasbourg, Strasbourg, Franciaország, 2010. június 3-25.

A Strasbourgi Zenei Fesztivál az egyik legrangosabb esemény, a kortárs zenészek találkozója. Számukra verseny, kihívás, kulturális eszmecsere, számunkra pedig igazi ínyencség ahol a legkiválóbb muzsikusokat és az ifjú tehetségeket is hallhatjuk! Strasbourg pedig ötvözi a francia és német kultúra összes báját a kanyargó Rajna mentén.

Glastonbury Fesztivál, Somerset, Anglia, 2010. június 23-27.

Az egyik leghíresebb európai zenei fesztivál a Glastonbury Fesztivál, amit minden évben, általában június utolsó hetében rendeznek meg Angliában. Sok zenei műfaj képviselteti magát a könnyűzenétől egészen a hard rockig, a fellépők névsora pedig évről évre túlszárnyalja az elképzeléseket. Rangos eseményhez méltóan a jegyeket érdemes jóval hamarabb megvenni, hiszen az elmúlt éveket nézve már tavasszal elfogynak.

North Sea Jazz Fesztivál, Rotterdam, Hollandia, 2010. július 9-11.

A jazzrajongók legnagyobb találkozójaként a North Sea Jazz Fesztivál több mint 20.000 látogatót vonz évente. A nemzetközi esemény a jazztörténet múltját, jelenét és jövőjét jeleníti meg a három nap során, e zeneünnep garantált szórakozást nyújt nemcsak a jazz szerelmeseinek!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Salzburgi Fesztivál, Salzburg, Ausztria, 2010. június 30- július 4.

Mozart szülővárosa egyben a legfontosabb komolyzenei fesztivál otthona: a Salzburgi Fesztivál operettek és kamarazenekarok kavalkádja. A klasszikus zene kedvelőinek igazán rangos esemény e fesztivál, ezt a jegyek borsos ára is jelzi. Salzburgba viszont a nevezetességek miatt is érdemes ellátogatni, kastélyokkal teli óvárosa a világörökség része!

EXIT Fesztivál, Szerbia, 2010. július 8- július 11.

EXIT 2009(Fotó: myexit.org)


Húsznál is több színpaddal jelentkezik idén az újvidéki EXIT Fesztivál. A magyar monstre zenei rendezvények nagy konkurense idén is több száz hazai fiatalra számíthat. A hangulatról idén is neves nemzetközi sztárfellépők (például a Chemical Brothers, a Faith No More, Mika, Missy Elliott, vagy a Placebo) gondoskodnak, de az esemény helyszínéül szolgáló várnegyed pazar panorámája is komoly szerepet játszik a fesztiválélményben. A Budapesttől alig néhány órás autóútra levő rangos nemzetközi esemény tehát várhatóan idén is sok magyar látogatót vonz majd.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm