11 °C Budapest

Magyar Suzukikat hívnak vissza! 6 ezer kocsi lehet hibás

MTI
2010. március 3. 13:01

Visszahívják a 2007 ősze és 2008 tavasza között Esztergomban gyártott 1.3-as, és 1.5-ös benzines Suzuki Swiftek egy részét, a visszahívás összesen valamivel több mint 39 ezer, Magyarországon 6.230 járművet érint - mondta a vállalat kommunikációs igazgatója szerdán az MTI kérdésére.

A visszahívás során az autós lakóhelyéhez legközelebbi szervizben ellenőrzik a motortérben található üzemanyagcső helyzetét. A szükséges átvizsgálásról minden tulajdonost levélben értesít a Suzuki a következő hetekben - tette hozzá Ruska Viktória.

Az érintett modellekből a Suzuki Európa szinte összes országába szállított. A vállalat tapasztalatai szerint a most feltárt szerelési hiányosság miatt eddig egy autó sem vált üzemképtelenné és baleset sem következett be. A gyárban történt szerelési hiányosság ellenőrzése és kijavítása a szervizekben fél órát vesz igénybe.

Korábban nyilvánosságra került, hogy Németországban 6.340, Esztergomban készült Suzuki Swiftet hívnak vissza az üzemanyagtömlő esetleges kopása miatt. A vállalat németországi részlegének tájékoztatása szerint az üzemanyagtömlő a motortérben dörzsölődésveszélynek van kitéve, ennek következtében külső borítása leválhat. A márkaszervizekben korrigálják az üzemanyagtömlő elvezetését, illetve szükség esetén cserélik a már kopott vezetéket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem