24 °C Budapest

Felrobbanhat, aki agyig tankolja a Suzukit! Százezres visszahívás Indiában!

Pénzcentrum
2010. február 23. 13:02

Az utóbbi időben a két legnagyobb japán gyártó (Toyota, Honda) autóinak meghibásodásaitól volt hangos a sajtó, ezúttal a harmadik helyezett Suzuki is érintett, mivel a gyártó indiai üzemben készített A-Star (Európában Alto) modellek visszahívásáról érkezett hír. Az üzemanyagrendszer hibáinak orvoslása már folyamatban van, a hibás alkatrész cseréjére 100 ezer autósnak kell a legközelebbi márkakereskedésnél jelentkezni.

Az eladási mutatók alapján az ázsiai ország autógyárában még tavaly novemberben észlelték a hibát egy minőségi rutinellenőrzés során. A gyártó szóvivője szerint a tankba vezető üzemanyagcső felső szakaszát kell kicserélni, mivel a gyenge minőségű gumiból készült alkatrészen keresztül szivároghat az üzemanyag, ami gyulladáshoz, robbanáshoz vezethet.

Korábban: Megszólalt a Suzuki-vezér! Mi lesz veled Esztergom?

Ilyen esetekről egyelőre nem érkezett hír - részben annak köszönhetően, hogy az elem eléréséhez még nem telt el elegendő idő - így a Maruti Suzuki elővigyázatosságból cseréli ki a hibás elemet. A szóvivő hozzátette, hogy a hiba akkor jelentkezhetett volna, amikor a töltőpisztoly leszabályozása ellenére az autós tovább tölti az üzemanyagot a tankba.

Az üzemanyagcső felső szakaszát, valamint a hozzá tartozó tömítéseket és gumigyűrűket is kicserélik. A százezer érintett autós fele már megjelent a cserén, a többiek várhatóan a hiba kijavítására meghatározott határidőn belül eleget tesznek a gyártó kérésének. A vevőknek nem kell fizetni a cseréért de, hogy a gyártónak mennyibe kerül a hiba, azt még nem tudta pontosan megmondani a szóvivő.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?