18 °C Budapest

Megszólalt a Suzuki-vezér! Mi lesz veled Esztergom?

Pénzcentrum
2010. február 22. 05:40

100 éves a Suzuki: öröm, könnyek Évértékelő sajtóvacsorát tartott a Magyar Suzuki Zrt. felső vezetése, ahol Hisashi Takeuchi vezérigazgató és Dr. Urbán László vezérigazgató-helyettes értékelte a gyár 2009-es teljesítményét és vázolta a 2010-es terveket. A kedvezőtlen januári értékesítési statisztikák láttán a vállalat vezetői is megdöbbentek, ezért találgatásokba inkább nem kívántak bocsátkozni, de vajon túlélné-e az esztergomi gyár, ha egyetlen magyar sem vásárolna Suzukit?


Hisashi Takeuchi vezérigazgató

Hisashi Takeuchi vezérigazgató elmondta, hogy nagy várakozások előzték meg a 2009-es évet, mindenki egy emlékezetes 100. évfordulóra készült. A tavalyi év azonban nem az ünnepi hangulat és a kiemelkedő eredmények miatt maradt emlékezetes. A vezérigazgató amikor átvette a stafétabotot az elődjétől, még 200 ezer autó legyártását tervezte 2009-re, amelyből 18 ezret belföldön kívántak értékesíteni.

Ezzel szemben a gyár tavaly 60%-os kapacitáson 180 ezer autót állított elő (2010-re 183 ezer darabot terveznek), melyből mindössze 8 112 darabot helyeztek Magyarországon forgalomba (TOP 3 eladott modell: 3084 darab SX4, 2480 darab Swift és 2209 darab Splash).

Itt találja a 2009-es összesített eladási listákat

A Suzukinak ezzel a teljesítménnyel is sikerült megőrizni a 13 éve tartó elsőségét, de a mélyrepülés idén januárban tovább folytatódott, az év első hónapjában naponta átlagosan 4 darab (!) új Suzukit adtak el hazánkban.

A Suzuki Japánban 610 ezer eladott új autóval a harmadik helyen végzett a Toyota (1,34 millió darab) és a Honda (620 ezer darab) mögött. A vezérigazgató idén nem tartja elérhetetlennek a második pozíció megszerzését, de a Toyota előnye szinte behozhatatlan.

Minden itt kezdődött 1909-ben: ekkor még nem járműveket, hanem szövőgépeket (!) gyártott a Suzuki (Forrás: Suzuki Family magazin)

A japánok indiai üzemében tavaly 800 ezer Suzukit (jellemzően Alto-t) gyártottak, a termelést idén 1 millió darabra, 2015-re másfélmillió darabra kívánják fokozni. Európában negyedmillió Suzuki talált gazdára 2009-ben, ezek 72%-a az esztergomi gyárban készült.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábban: Sokkoló visszaesés! Csak 123 darab Suzukit vettek januárban

A Suzuki világszerte összesen 2,3 millió darab autót és 2,9 millió darab motorkerékpárt értékesített.

Túléli-e a gyár, ha egyetlen magyar sem vesz Suzukit?

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?