33 °C Budapest

Hóhelyzet! Járhatatlan utak, akadályok, viharos szél

2010. február 12. 08:17

A Dunántúlon több utat is járhatatlanná tett a hófúvás: Vas és Zala megyében összesen 7 útszakaszt zárt le a Magyar Közút. Elzárt település viszont jelenleg sehol sincs az országban. A szél a nap folyamán sokfelé lesz viharos, ezért további hófúvásokra is lehet számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes gépparkjával jelenleg is folyamatosan dolgozik a hóakadályok megszüntetésén. A közútkezelő ugyanakkor kéri a közlekedők együttműködését is: ha tehetik, ne induljanak útnak.

A Dunántúl északi felén Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében most is havazik. A főutak és a mellékutak a Dunántúl nagy részén havasak, hókásásak, a letaposott hótól csúszósak vagy latyakosak. Csorna térségében jégbordásak, Harkány közelében viszont jegesek.

Vas és Zala megyében a következő útszakaszokon vannak hóakadályok: a Kemenesszentmárton-Mersevát és a Karakó-Jánosháza összekötőúton, valamint a Boba - Nemeskocs összekötő úton Nemeskocstól nyugatra a 3-as és a 4-es km között hóátfúvások miatt még nem lehet közlekedni. Tegnap este le kellett zárni a Baglad-Nemesnép, a Páli és Edve összekötő utat. Éjjel lett járhatatlan a Tófej - Söjtör és az Egyházasrádóc - Nagykölked összekötőút.

A Szombathely - Söpte, a Söpte - Salköveskút összekötő út és a Szeleste - Ölbő összekötő utakat a közútkezelő gépei letakarították, a lezárás megszűnt. Ugyanakkor csak egy nyomon járható az Ölbő - Sárvár, a Pápóc - Kemenesszentpéter és a Vönöck - Kemenesmagasi összekötőút.

Az északkeleti országrészben a kisforgalmú mellékutakon akadnak még letaposott havas vagy jégbordás szakaszok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hóeltakarítást, illetve a hóakadályok megszüntetését folyamatosan végzik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei, ugyanakkor a hófúvás által emelt akadályok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes - mivel a szél folyamatosan visszahordja a havat a burkolatra.

Amennyiben elakadna járművével a hófúvás miatt, segítséget a tűzoltóság szakembereitől kaphat a 105-ös, vagy a 112-es általános segélyhívó számon. Egyedül sose induljon el segítséget keresni! A közútkezelő mindenkit arra kér, amennyiben teheti, ne induljon útnak, várja meg a veszélyes időjárás végét.

A közlekedők friss információkat kaphatnak a Magyar Közút Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a regionális ügyeletek elérhetőségein is, amit a www.kozut.hu internetes oldalon találnak meg.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?