17 °C Budapest

Hóhelyzet! Járhatatlan utak, akadályok, viharos szél

2010. február 12. 08:17

A Dunántúlon több utat is járhatatlanná tett a hófúvás: Vas és Zala megyében összesen 7 útszakaszt zárt le a Magyar Közút. Elzárt település viszont jelenleg sehol sincs az országban. A szél a nap folyamán sokfelé lesz viharos, ezért további hófúvásokra is lehet számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes gépparkjával jelenleg is folyamatosan dolgozik a hóakadályok megszüntetésén. A közútkezelő ugyanakkor kéri a közlekedők együttműködését is: ha tehetik, ne induljanak útnak.

A Dunántúl északi felén Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében most is havazik. A főutak és a mellékutak a Dunántúl nagy részén havasak, hókásásak, a letaposott hótól csúszósak vagy latyakosak. Csorna térségében jégbordásak, Harkány közelében viszont jegesek.

Vas és Zala megyében a következő útszakaszokon vannak hóakadályok: a Kemenesszentmárton-Mersevát és a Karakó-Jánosháza összekötőúton, valamint a Boba - Nemeskocs összekötő úton Nemeskocstól nyugatra a 3-as és a 4-es km között hóátfúvások miatt még nem lehet közlekedni. Tegnap este le kellett zárni a Baglad-Nemesnép, a Páli és Edve összekötő utat. Éjjel lett járhatatlan a Tófej - Söjtör és az Egyházasrádóc - Nagykölked összekötőút.

A Szombathely - Söpte, a Söpte - Salköveskút összekötő út és a Szeleste - Ölbő összekötő utakat a közútkezelő gépei letakarították, a lezárás megszűnt. Ugyanakkor csak egy nyomon járható az Ölbő - Sárvár, a Pápóc - Kemenesszentpéter és a Vönöck - Kemenesmagasi összekötőút.

Az északkeleti országrészben a kisforgalmú mellékutakon akadnak még letaposott havas vagy jégbordás szakaszok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hóeltakarítást, illetve a hóakadályok megszüntetését folyamatosan végzik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépei, ugyanakkor a hófúvás által emelt akadályok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes - mivel a szél folyamatosan visszahordja a havat a burkolatra.

Amennyiben elakadna járművével a hófúvás miatt, segítséget a tűzoltóság szakembereitől kaphat a 105-ös, vagy a 112-es általános segélyhívó számon. Egyedül sose induljon el segítséget keresni! A közútkezelő mindenkit arra kér, amennyiben teheti, ne induljon útnak, várja meg a veszélyes időjárás végét.

A közlekedők friss információkat kaphatnak a Magyar Közút Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a regionális ügyeletek elérhetőségein is, amit a www.kozut.hu internetes oldalon találnak meg.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem