Benzinturizmus: a határok mentén élők külföldön tankolnak

2010. január 8. 08:47

Románia és Ukrajna után Ausztria is a sorozatos áremelések hatására élénkülő benzinturizmus fő célpontjai közé sorolható, ezekben az országokban keresik a határ mentén élő magyarok a legnagyobb számban az olcsóbb üzemanyagokat. Számítások szerint Ukrajnába még 100 kilométerről is megéri átmenni egy feleannyiba kerülő tele tankért - írja a Magyar Nemzet.

A környező országok kútjainál érezhetően beindult a magyar benzinturizmus:

Románia

Egy határ-közeli kút dolgozói szerint, a forgalom 20-25 %-át a magyarok adják. A mi oldalunkon 316 forint egy liter 95-ös benzin, valamint 297 forint a gázolaj. Gyulánál átkelve négy kút fogadja az autósokat, ahol 268-271 forint mérik a benzint és 253-255 forint között a gázolajat. A helyiek tapasztalatai szerint nincs tolongás, de folyamatos a forgalom.

Ukrajna

A környező országok közül itt a legolcsóbb a benzin, mint arra a héten készült körképünkben is rámutattunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Horror árak a kutakon: itt az országos LISTA!

Az ukrán oldalon 150-170 forinttal olcsóbbak az üzemanyagok, mint hazánkban, csak a határtól Beregszászig 8 benzinkút várja a magyarokat. A Beregsurányi VPOP parancsnoka szerint ezen a határszakaszon állandó a forgalom, az autóba épített tankon felül 10 liter üzemanyagot hozhatnak be az autósok.

Ausztria

A burgenlandi benzinkutakon januártól érezhető a magyar vásárlók arányának emelkedése. Egyes határ menti kutaknál 10-ből nyolc autós magyar. A benzin 295 forintnak, míg a gázolaj 269 forintnak megfelelő euróba kerül.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?