A Suzuki mérnökei elfelejtettek vonalzót használni - kép az új kisautóról

Pénzcentrum
2009. december 19. 14:02

A japán Suzuki gyár a napokban mutatta be a hetedik generációs Alto modellt a Tokiói Autó Kiállításon. A leplet Osamu Suzuki elnök-vezérigazgató rántotta le a 660 köbcentiméteres kisautóról, amely gyakorlatilag az új Mazda Carol kistestvére.

Az új Alto fogyasztását sikerült 4,1 liter/100 kilométer alá szorítani, a jármű alacsony önsúllyal rendelkezik, a vezetőnek automata és kézi váltóval is biztosítja az erőátvitelt. Az elnök azt reméli, hogy csak belföldön havonta legalább 7 ezer darabot el tudnak adni az értékesítés első évében.

Osamu Suzuki mutatta be az új Alto-t

Ezzel párhuzamosan a Mazda is bemutatta az új Carol modellt, mely hasonló hengerűrtartalommal és VVT motorral rendelkezik. Ennek köszönhetően 15 %-kal alacsonyabb fogyasztási adatokat sikerült elérni, mint a Carol elődjénél.

Japánban a környezetbarát autók gyártását és értékesítését ösztönző programot indítottak, melynek keretében a két modell akár 75 %-os regisztrációs adókedvezménnyel is megvásárolható. A kisautók széles réteg számára elérhetővé válnak, valamint megfelelő alternatívát kínálnak a városi közlekedésben.

A Suzuki rövidesen bemutatja a nemzetközi piacokra szánt 2010-es Wagon R-t is, melyre Kínában óriási lehet az érdeklődés. Az új Wagon R a 2360 milliméteres tengelytávval valamivel hosszabb lesz, mint az előző sorozat modelljei, bár az árát egyelőre nem tették közzé.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezeket NEM SZABAD kimondani, amikor autót vásárolsz!

Milyen kocsikat lopnak a leginkább Magyarországon? Itt a LISTA!

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM