-2 °C Budapest

Jó hír az autósoknak - szerdától csökkennek az üzemanyagárak!

2009. december 14. 14:17

Bruttó 4 forinttal lesz olcsóbb szerdán 0 órától a benzin a hazai kutakon, a gázolaj ára pedig 2 forinttal kerül majd lejjebb.

Szerdán (2009. december 16-án) nulla órától 4 forinttal csökkenti a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, a gázolaj ára pedig 2 forinttal lesz olcsóbb. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 276.7 forintért, a gázolajat pedig bruttó 262.4 forintért adja majd. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 4-2 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon - tudta meg a Portfolio.

A holtankoljak.hu szerint a szórás így is nagy marad: gázolajat 261 és 298 forit közötti áron tankolhatunk helyszíntől függően, a legdrágább benzin 306 forint, míg a legolcsóbb 279 forint lesz. Autógázt átlagosan 167 forintért vehetünk, az E85-ös átagára pedig 213 forint, azaz még a csökkenő benzinár ellenére is jóval olcsóbb a bioüzemanyag. Idén, az árnövekedések és csökkenések összegeként 68 forinttal nőtt a benzin, míg 35 forinttal a gázolaj ára.

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm