11 °C Budapest

Nem jött még el az elektromos autók ideje

Pénzcentrum
2009. december 15. 14:02

Nem tartja gazdaságosnak az elektromos autók gyártását, és idiótáknak tervezett kocsiknak nevezi az elektromos hajtású járgányokat Johan de Nysschen az Audi egyesült államokbeli főnöke.

Az amerikai kormány beleszeretett az elektromos meghajtású autókba, ez pedig káros a szabadpiaci verseny számára, és nem a gazdaságos termelést ösztönzi - véli az amerikai Audi vezérigazgatója.

Johan de Nysschen - Forrás: MotorAuthority


Korábban szintén de Nysschen illette bírálttal a Chevrolet 2011-ben megjelenő elektomos meghajtású modelljét, a Voltot, melyet egyszerűen csak egy idiótáknak készült autóként címkézett meg - írja a MotorAuthority.

Az Audi vezér álláspontja szerint még a jelenleginél lényegesen magasabb üzemanyag árak mellett sem gazdaságos elektromos autókkal közlekedni, és az Egyesült Államok kormánya csak az elfecsérli az ilyen járművek gyártására nyújtott adófizetői dollárokat. Szerinte a gazdaságos üzemanyag felhasználásnak van jövője. A vezető kifejtette, hogy különösen a dízelmotorok fejlesztésére kell helyezni a hangsúlyt, ami összhangban áll az Audi politikájával is.

Korábban: Itt az év legzöldebb autója

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Néhány napja még az Audi igazgatója, Rupert Stadler beszélt arról, hogy autógyárként nem kell képmutatónak lenniük, a cégük nem egy zöld vállalat, azonban a fogyasztókért folytatott versenyben mindent megtesznek az autóik gazdaságos üzemeltetése érdekében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?