14 °C Budapest

Nem jött még el az elektromos autók ideje

Pénzcentrum
2009. december 15. 14:02

Nem tartja gazdaságosnak az elektromos autók gyártását, és idiótáknak tervezett kocsiknak nevezi az elektromos hajtású járgányokat Johan de Nysschen az Audi egyesült államokbeli főnöke.

Az amerikai kormány beleszeretett az elektromos meghajtású autókba, ez pedig káros a szabadpiaci verseny számára, és nem a gazdaságos termelést ösztönzi - véli az amerikai Audi vezérigazgatója.

Johan de Nysschen - Forrás: MotorAuthority


Korábban szintén de Nysschen illette bírálttal a Chevrolet 2011-ben megjelenő elektomos meghajtású modelljét, a Voltot, melyet egyszerűen csak egy idiótáknak készült autóként címkézett meg - írja a MotorAuthority.

Az Audi vezér álláspontja szerint még a jelenleginél lényegesen magasabb üzemanyag árak mellett sem gazdaságos elektromos autókkal közlekedni, és az Egyesült Államok kormánya csak az elfecsérli az ilyen járművek gyártására nyújtott adófizetői dollárokat. Szerinte a gazdaságos üzemanyag felhasználásnak van jövője. A vezető kifejtette, hogy különösen a dízelmotorok fejlesztésére kell helyezni a hangsúlyt, ami összhangban áll az Audi politikájával is.

Korábban: Itt az év legzöldebb autója

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Néhány napja még az Audi igazgatója, Rupert Stadler beszélt arról, hogy autógyárként nem kell képmutatónak lenniük, a cégük nem egy zöld vállalat, azonban a fogyasztókért folytatott versenyben mindent megtesznek az autóik gazdaságos üzemeltetése érdekében.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem