20 °C Budapest

A biztosítók rémálma: a rendőröket is kifigyelik a vakmerő autósok

Pénzcentrum
2009. október 30. 13:02

Nyomozás indult azok a vakmerő autósok ellen, akik a bolgár fővárosban életveszélyes manőverekkel veszélyeztetik a közlekedésben résztvevőket. Az új hazárdjáték lényege, hogy nagy sebességgel keresztül kell hajtani egy forgalmas kereszteződésen a piros lámpánál úgy, hogy nem ütköznek senkivel és nem gázolnak el egyetlen gyalogost sem. A tét az életükön túl 5 ezer euró!

Vizsgálódni kezdett a bolgár főügyészség a halálos manőverek ügyében, a bevállalós autósok ugyanis egyrészt tiltott szerencsejátékot folytatnak, másrészt veszélyeztetik a közlekedők biztonságát. Az utcai orosz rulettnek elkeresztelt "játékot" az éjszakai órákban űzik Szófia forgalmas útkereszteződéseiben.

A hazárdjáték egyik két halálos áldozatot követelt, akik a bámészkodók közül kerültek ki. Az esetek nagy sajtóvisszhangot kaptak, így a rendőrség is csatlakozott az ügyek felgöngyölítéséhez. Az első "versenyek" nyár elején kezdődtek, azóta több ilyen jellegű karambol is történt a városban.

A kép illusztráció!

A rendőrfőnök elmondta, hogy a résztvevők kifigyelik a rendőrautók mozgását, sms-ben értesítik egymást, hogy hol tiszta a terep és már kezdődhet is a halálos utcai futam. A bejelentéseket követően azonnal járőrautót küldenek a helyszínre, de a résztvevők addigra rendszerint szétszélednek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29