13 °C Budapest

A biztosítók rémálma: a rendőröket is kifigyelik a vakmerő autósok

Pénzcentrum
2009. október 30. 13:02

Nyomozás indult azok a vakmerő autósok ellen, akik a bolgár fővárosban életveszélyes manőverekkel veszélyeztetik a közlekedésben résztvevőket. Az új hazárdjáték lényege, hogy nagy sebességgel keresztül kell hajtani egy forgalmas kereszteződésen a piros lámpánál úgy, hogy nem ütköznek senkivel és nem gázolnak el egyetlen gyalogost sem. A tét az életükön túl 5 ezer euró!

Vizsgálódni kezdett a bolgár főügyészség a halálos manőverek ügyében, a bevállalós autósok ugyanis egyrészt tiltott szerencsejátékot folytatnak, másrészt veszélyeztetik a közlekedők biztonságát. Az utcai orosz rulettnek elkeresztelt "játékot" az éjszakai órákban űzik Szófia forgalmas útkereszteződéseiben.

A hazárdjáték egyik két halálos áldozatot követelt, akik a bámészkodók közül kerültek ki. Az esetek nagy sajtóvisszhangot kaptak, így a rendőrség is csatlakozott az ügyek felgöngyölítéséhez. Az első "versenyek" nyár elején kezdődtek, azóta több ilyen jellegű karambol is történt a városban.

A kép illusztráció!

A rendőrfőnök elmondta, hogy a résztvevők kifigyelik a rendőrautók mozgását, sms-ben értesítik egymást, hogy hol tiszta a terep és már kezdődhet is a halálos utcai futam. A bejelentéseket követően azonnal járőrautót küldenek a helyszínre, de a résztvevők addigra rendszerint szétszélednek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem