4 °C Budapest

A biztosítók rémálma: a rendőröket is kifigyelik a vakmerő autósok

Pénzcentrum
2009. október 30. 13:02

Nyomozás indult azok a vakmerő autósok ellen, akik a bolgár fővárosban életveszélyes manőverekkel veszélyeztetik a közlekedésben résztvevőket. Az új hazárdjáték lényege, hogy nagy sebességgel keresztül kell hajtani egy forgalmas kereszteződésen a piros lámpánál úgy, hogy nem ütköznek senkivel és nem gázolnak el egyetlen gyalogost sem. A tét az életükön túl 5 ezer euró!

Vizsgálódni kezdett a bolgár főügyészség a halálos manőverek ügyében, a bevállalós autósok ugyanis egyrészt tiltott szerencsejátékot folytatnak, másrészt veszélyeztetik a közlekedők biztonságát. Az utcai orosz rulettnek elkeresztelt "játékot" az éjszakai órákban űzik Szófia forgalmas útkereszteződéseiben.

A hazárdjáték egyik két halálos áldozatot követelt, akik a bámészkodók közül kerültek ki. Az esetek nagy sajtóvisszhangot kaptak, így a rendőrség is csatlakozott az ügyek felgöngyölítéséhez. Az első "versenyek" nyár elején kezdődtek, azóta több ilyen jellegű karambol is történt a városban.

A kép illusztráció!

A rendőrfőnök elmondta, hogy a résztvevők kifigyelik a rendőrautók mozgását, sms-ben értesítik egymást, hogy hol tiszta a terep és már kezdődhet is a halálos utcai futam. A bejelentéseket követően azonnal járőrautót küldenek a helyszínre, de a résztvevők addigra rendszerint szétszélednek.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem