Torlódás várható! Holnaptól burkolat-felújítás a "halálúton"

2009. szeptember 16. 14:32

Holnaptól jelentős burkolat-felújítási munkálatok kezdődnek az M2-es autóúton a 22-32. km-szelvények között. Az október végéig tartó beruházás idején az érintett szakaszon váltakozó irányú jelzőlámpás vagy jelzőőrös forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok, ezért jelentős torlódásokra lehet számítani.

Szeptember 17-én a reggeli órákban a forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg az M2-es autóút 22-32. km-szelvény közötti szakaszának burkolat-felújítási munkálatai. A beruházás keretében a mintegy 10,7 kilométeres pályarész teljes egészében új aszfaltréteget és burkolati jelfestést kap. 

A tervek szerint október 31-ig tartó rekonstrukció idejére az érintett szakaszon váltakozó irányú jelzőlámpás vagy jelzőőrös forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok. Mivel a kétszer egysávos úton a munkavégzés alatt több helyen is csak egy sávon haladhat a forgalom, több kilométeres torlódásokra lehet számítani. A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, a felújítás idején válasszon alternatív útvonalat. A személyautóval közlekedők számára a legkézenfekvőbb megoldás, ha a 20. km-szelvényben lévő Dunakeszi csomópont, illetve a 34. km-szelvényben lévő Sződliget csomópontok között a 2 sz. főutat választva kerülik ki a munkaterületet.

Az 1997-ben átadott M2-es autóút 2009. január 1-től tartozik az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési hatáskörébe. A 28 km hosszú útszakasz burkolatának életkora 12 év, ami jelentős mértékben meghaladja a cég kezelésében lévő gyorsforgalmi úthálózat 7 éves átlagát. Az aszfaltburkolattal rendelkező autóutak kopórétegét a forgalomtól és az igénybevételtől függően legkésőbb 10 évenként ki kell cserélni, ezért az M2-es helyenként repedezett és elhasználódott aszfaltfelületének felújítása halaszthatatlanná vált. A rekonstrukció a tervek szerint jövőre is folytatódik: 2010-ben a 17-22. km-szelvények közé eső pályarész kaphat új kopóréteget.

Az ÁAK Zrt. nemrégiben nyilvánosságra hozott féléves baleseti helyzetértékeléséből kiderül, hogy az M2-es autóúthoz sajnos igen szomorú statisztikai adatok kapcsolódnak. A társaság által kezelt gyorsforgalmi hálózaton bekövetkező halálos balesetek 27 %-a ugyanis ehhez az útszakaszhoz köthető. Az ÁAK Zrt. szakemberei ezért a felújítás során egy új burkolatfelfestési megoldással kívánják hangsúlyozni a kétszer egysávos autóút ellentétes haladási irányainak elválasztását. A Nyugat-Európában (elsősorban Hollandiában) alkalmazott módszer szerint − elválasztó sáv hiányában − a két pályarészt olyan kettős vonallal különítik el, amelyek között a távolságot megnövelik és piros festékkel színezik be.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Érkezik a hibrid Ferrari! Zöld szív dobog a tűzpiros fenevadban

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem