Toyota visszahívás! Beakadó gázpedál, halálos balesetek

2009. szeptember 30. 18:02

Egy négy halálos áldozatot követelő közlekedési balesetet követően közleményt adott ki az amerikai közlekedésbiztonsági intézet, melyben figyelmezteti a Toyota és a Lexus tulajdonosokat a rájuk leselkedő veszélyekre. A Toyota 3,8 millió darab tengerentúlon futó személyautó visszahívását rendelte el, mivel a rögzítés nélküli vezetőoldali padlószőnyegbe beakadhat a gázpedál, ami balesethez vezethet.

A hiba hét Toyota és Lexus modellt érint, személygépkocsik és terepjárók egyaránt vannak közöttük. A tulajdonosokat figyelmeztették, hogy távolítsák el a padlószőnyeget a vezetői oldalról, utángyártott darabokat pedig ne használjanak, mert azok még veszélyesebbek lehetnek.

A beszámolók szerint eddig körülbelül 100 veszélyes eset jelentettek, 17 baleset történt, amelyből 5 végződött tragédiával. A gyártó szemét egy a múlt hónapban történt baleset nyitotta fel, amikor egy szolgálaton kívüli kaliforniai rendőr és három családtagja szenvedett tragikus balesetet egy Lexus E350-essel. A baleset előtt az egyik utas hívta a 911-et, hogy a gázpedál beakadt és 190 km/h-val száguldanak, de sajnos már késő volt.

A szőnyeg felgyűrődése két rögzítőelemmel elkerülhető

A gyártó szóvivője elmondta, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a legapróbb részletekre is, hogy hasonló fatális eset ne fordulhasson elő mégegyszer. Az autósokat fokozott biztonságra intik és kérik, hogy ellenőrizzék a vezetőoldali padlószőnyeget.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?