1 °C Budapest

Toyota visszahívás! Beakadó gázpedál, halálos balesetek

2009. szeptember 30. 18:02

Egy négy halálos áldozatot követelő közlekedési balesetet követően közleményt adott ki az amerikai közlekedésbiztonsági intézet, melyben figyelmezteti a Toyota és a Lexus tulajdonosokat a rájuk leselkedő veszélyekre. A Toyota 3,8 millió darab tengerentúlon futó személyautó visszahívását rendelte el, mivel a rögzítés nélküli vezetőoldali padlószőnyegbe beakadhat a gázpedál, ami balesethez vezethet.

A hiba hét Toyota és Lexus modellt érint, személygépkocsik és terepjárók egyaránt vannak közöttük. A tulajdonosokat figyelmeztették, hogy távolítsák el a padlószőnyeget a vezetői oldalról, utángyártott darabokat pedig ne használjanak, mert azok még veszélyesebbek lehetnek.

A beszámolók szerint eddig körülbelül 100 veszélyes eset jelentettek, 17 baleset történt, amelyből 5 végződött tragédiával. A gyártó szemét egy a múlt hónapban történt baleset nyitotta fel, amikor egy szolgálaton kívüli kaliforniai rendőr és három családtagja szenvedett tragikus balesetet egy Lexus E350-essel. A baleset előtt az egyik utas hívta a 911-et, hogy a gázpedál beakadt és 190 km/h-val száguldanak, de sajnos már késő volt.

A szőnyeg felgyűrődése két rögzítőelemmel elkerülhető

A gyártó szóvivője elmondta, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a legapróbb részletekre is, hogy hasonló fatális eset ne fordulhasson elő mégegyszer. Az autósokat fokozott biztonságra intik és kérik, hogy ellenőrizzék a vezetőoldali padlószőnyeget.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm