2010 előtt nem sok jót remél a Toyota!

2009. szeptember 15. 11:02

A japán autógyártó nem is reméli, hogy jövő év közepe előtt fellendüljön a kereslet az európai piacokon - jelentette ki a cég egyik vezetője a Frankfurti Autószalon előtt.

Csütörtökön nyílik meg a 63. Frankfurti Autószalon, ahol az autógyártók rengeteg újdonságot mutatnak be, főként a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében, de a sportautók szerelmesei sem maradnak parlagon.

Persze a válság a kiállításon is érezteti hatását, hiszen idén mintegy 30 százalékkal kevesebb kiállító lesz jelen, több ázsiai márka távol marad a rendezvénytől.

A Toyota ugyan ott lesz Frankfurtban, ahol többek között két új hibrid modelljét is bemutatja, azonban nem tekint kitörő lelkesedéssel a közeljövőbe: Tadashi Arashima, a vállalat európai részlegének vezetője szerint 2010 közepe előtt nem tér magához a piac - írja az AFP hírügynökség. Ez persze attól is függ, hogy a kormányok kitartanak-e a roncsprémium alkalmazása mellett, ami fellendítheti az új autók iránti keresletet.

Ugyanakkor az idei év második felében már javulhat némiképp a Toyota piaci részesedése Európában, ami jelenleg 4,8-4,9 százalék körüli, Oroszországot is beleszámítva.

Az európai vezérigazgató-helyettes, Didier Leroy újságíróknak azt mondta, idén várhatóan 80 ezer autót sikerül eladniuk majd Oroszországban, ami jelentős visszaesés a 2008-as 200 ezres forgalomhoz képest.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?