2010 előtt nem sok jót remél a Toyota!

2009. szeptember 15. 11:02

A japán autógyártó nem is reméli, hogy jövő év közepe előtt fellendüljön a kereslet az európai piacokon - jelentette ki a cég egyik vezetője a Frankfurti Autószalon előtt.

Csütörtökön nyílik meg a 63. Frankfurti Autószalon, ahol az autógyártók rengeteg újdonságot mutatnak be, főként a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében, de a sportautók szerelmesei sem maradnak parlagon.

Persze a válság a kiállításon is érezteti hatását, hiszen idén mintegy 30 százalékkal kevesebb kiállító lesz jelen, több ázsiai márka távol marad a rendezvénytől.

A Toyota ugyan ott lesz Frankfurtban, ahol többek között két új hibrid modelljét is bemutatja, azonban nem tekint kitörő lelkesedéssel a közeljövőbe: Tadashi Arashima, a vállalat európai részlegének vezetője szerint 2010 közepe előtt nem tér magához a piac - írja az AFP hírügynökség. Ez persze attól is függ, hogy a kormányok kitartanak-e a roncsprémium alkalmazása mellett, ami fellendítheti az új autók iránti keresletet.

Ugyanakkor az idei év második felében már javulhat némiképp a Toyota piaci részesedése Európában, ami jelenleg 4,8-4,9 százalék körüli, Oroszországot is beleszámítva.

Az európai vezérigazgató-helyettes, Didier Leroy újságíróknak azt mondta, idén várhatóan 80 ezer autót sikerül eladniuk majd Oroszországban, ami jelentős visszaesés a 2008-as 200 ezres forgalomhoz képest.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?