2010 előtt nem sok jót remél a Toyota!

2009. szeptember 15. 11:02

A japán autógyártó nem is reméli, hogy jövő év közepe előtt fellendüljön a kereslet az európai piacokon - jelentette ki a cég egyik vezetője a Frankfurti Autószalon előtt.

Csütörtökön nyílik meg a 63. Frankfurti Autószalon, ahol az autógyártók rengeteg újdonságot mutatnak be, főként a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében, de a sportautók szerelmesei sem maradnak parlagon.

Persze a válság a kiállításon is érezteti hatását, hiszen idén mintegy 30 százalékkal kevesebb kiállító lesz jelen, több ázsiai márka távol marad a rendezvénytől.

A Toyota ugyan ott lesz Frankfurtban, ahol többek között két új hibrid modelljét is bemutatja, azonban nem tekint kitörő lelkesedéssel a közeljövőbe: Tadashi Arashima, a vállalat európai részlegének vezetője szerint 2010 közepe előtt nem tér magához a piac - írja az AFP hírügynökség. Ez persze attól is függ, hogy a kormányok kitartanak-e a roncsprémium alkalmazása mellett, ami fellendítheti az új autók iránti keresletet.

Ugyanakkor az idei év második felében már javulhat némiképp a Toyota piaci részesedése Európában, ami jelenleg 4,8-4,9 százalék körüli, Oroszországot is beleszámítva.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az európai vezérigazgató-helyettes, Didier Leroy újságíróknak azt mondta, idén várhatóan 80 ezer autót sikerül eladniuk majd Oroszországban, ami jelentős visszaesés a 2008-as 200 ezres forgalomhoz képest.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm