11 °C Budapest

Kilábalóban a Toyota: már munkásokat toboroznak

2009. szeptember 8. 15:02

A Toyota 800 dolgozót tervez felvenni még az idén, ami több mint egy év után az első létszámbővítés lenne a japán cégnél.

Bár a nyolcszáz munkavállaló mindegyike bérelt dolgozó lenne, vagyis egyikük sem kapná meg a Japánban a teljes munkaidős dolgozóknak járó, teljes életükre szóló munkavállalói-garanciát, vagyis lehet, hogy csak átmeneti jelleggel, a megemelkedett keresletre reagálva vennék fel őket, azért mégis jó jelnek számít a több mint egy éves létszámstop után.

Az új dolgozók többsége jövő hónapban kezdheti meg a munkát Japán középső részén található Tsutsumi gyárban.

A Toyota szóvivője elmondta, hogy az elektromos hibridjük, a Prius iránti megemelkedett kereslet sarkallta őket munkaerő-toborzásra. A modellt 1997-ben dobták piacra, a mostani a harmadik generáció már, amiből idén április végéig több mint egymilliót sikerült meg értékesíteniük világszerte.

Persze a helyezet azért nem javult akkorát, hiszen a legfrissebb japán exportadatok szerint a tengerentúli piacokon egyre kevesebb japán autó fogy, ennek megfelelően a tavalyihoz képest 37,6 százalékkal csökkent az export.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem