Műszaki hiba! 690 ezres Toyota visszahívás

Pénzcentrum
2009. augusztus 24. 13:02

Az elektromos ablakemelők meghibásodása miatt közel 690 ezer személygépkocsit hív vissza Kínában a világ legnagyobb autógyára, a Toyota. A meghibásodásban a Camry, a Corolla, a Yaris és a Vios modellek érintettek.

A Toyota történetének legnagyobb kínai visszahívása ellenére a gyártó elmondta, hogy egyetlen olyan balesetet, vagy személyi sérülést sem regisztráltak, amely erre az elektronikai hibára lenne visszavezethető.

Az elemzők szerint is a visszahívás mértéke ugyan óriási, de a hiba természetéből kifolyólag nem éri nagyobb veszteség a gyártót, mivel az ilyen jellegű meghibásodásokat könnyen és gyorsan orvosolni lehet.

A visszahívás a 2006. május 15. és 2008. december 31. között a kínai Guangzhou Auto-nál készített 384 736 Camry-t, valamint a 2008-ban gyártott 22 767 Yaris-t, továbbá a másik leányvállalatnál (Tianjin FAW) gyártott 245 288 Corollát és 35 523 Vios-t érinti.

Egy hónappal ezelőtt a nagy rivális Honda jelentett be egy 440 ezres visszahívást a tengerentúlon, akkor a légzsákok meghibásodása okozta a problémát.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem