15 °C Budapest

Megválna a Centrumtól Terézváros: 1 milliárd a tét

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 09:32

Terézváros 1 milliárd forinttal nagyobb bevételhez juthatna évente, ha a saját kezébe venné a parkoltatást - mondta Wertán Zsolt VI. kerületi önkormányzati képviselő. A héten lejár a Centrum Parkoló Kft. szerződése, az új pályázatot (melyet szintén 10 évre írtak ki) felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság - írja a Magyar Hírlap.

A képviselő szerint a VI. kerületnél kevesebb parkolóhellyel rendelkező Belváros tavaly 800 millió forinthoz jutott ebből a forrásból, amihez képest nevetségesnek mondható az ezen a címen beérkező 160 milliós terézvárosi bevétel.

"A parkolás egy jövedelmező ágazat, amely egyik forrása lehet az önkormányzati hiány orvoslásának" - tette hozzá Wertán Zsolt, emlékeztetve arra, hogy a 10 éves koncesszió szeptember 24-ei lejárta után az önkormányzathoz kerülnek az e tevékenységhez szükséges berendezések.

A képviselő szerint az Európai Unió nem tiltja, a közbeszerzési törvény engedi, hogy saját hatáskörben oldják meg ezt a kérdést. Példaként említette, hogy eddig nem érkezett kifogás amiatt, hogy a főváros saját cége végzi a budapesti szemétszállítást, a Fidesz által irányított Debrecen mellett pedig a szocialista vezetésű Szegeden is egy önkormányzati tulajdonban lévő céghez tartozik a parkoltatás és a városi tömegközlekedés.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?