17 °C Budapest

Megválna a Centrumtól Terézváros: 1 milliárd a tét

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 09:32

Terézváros 1 milliárd forinttal nagyobb bevételhez juthatna évente, ha a saját kezébe venné a parkoltatást - mondta Wertán Zsolt VI. kerületi önkormányzati képviselő. A héten lejár a Centrum Parkoló Kft. szerződése, az új pályázatot (melyet szintén 10 évre írtak ki) felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság - írja a Magyar Hírlap.

A képviselő szerint a VI. kerületnél kevesebb parkolóhellyel rendelkező Belváros tavaly 800 millió forinthoz jutott ebből a forrásból, amihez képest nevetségesnek mondható az ezen a címen beérkező 160 milliós terézvárosi bevétel.

"A parkolás egy jövedelmező ágazat, amely egyik forrása lehet az önkormányzati hiány orvoslásának" - tette hozzá Wertán Zsolt, emlékeztetve arra, hogy a 10 éves koncesszió szeptember 24-ei lejárta után az önkormányzathoz kerülnek az e tevékenységhez szükséges berendezések.

A képviselő szerint az Európai Unió nem tiltja, a közbeszerzési törvény engedi, hogy saját hatáskörben oldják meg ezt a kérdést. Példaként említette, hogy eddig nem érkezett kifogás amiatt, hogy a főváros saját cége végzi a budapesti szemétszállítást, a Fidesz által irányított Debrecen mellett pedig a szocialista vezetésű Szegeden is egy önkormányzati tulajdonban lévő céghez tartozik a parkoltatás és a városi tömegközlekedés.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45