Megválna a Centrumtól Terézváros: 1 milliárd a tét

Pénzcentrum
2009. szeptember 9. 09:32

Terézváros 1 milliárd forinttal nagyobb bevételhez juthatna évente, ha a saját kezébe venné a parkoltatást - mondta Wertán Zsolt VI. kerületi önkormányzati képviselő. A héten lejár a Centrum Parkoló Kft. szerződése, az új pályázatot (melyet szintén 10 évre írtak ki) felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság - írja a Magyar Hírlap.

A képviselő szerint a VI. kerületnél kevesebb parkolóhellyel rendelkező Belváros tavaly 800 millió forinthoz jutott ebből a forrásból, amihez képest nevetségesnek mondható az ezen a címen beérkező 160 milliós terézvárosi bevétel.

"A parkolás egy jövedelmező ágazat, amely egyik forrása lehet az önkormányzati hiány orvoslásának" - tette hozzá Wertán Zsolt, emlékeztetve arra, hogy a 10 éves koncesszió szeptember 24-ei lejárta után az önkormányzathoz kerülnek az e tevékenységhez szükséges berendezések.

A képviselő szerint az Európai Unió nem tiltja, a közbeszerzési törvény engedi, hogy saját hatáskörben oldják meg ezt a kérdést. Példaként említette, hogy eddig nem érkezett kifogás amiatt, hogy a főváros saját cége végzi a budapesti szemétszállítást, a Fidesz által irányított Debrecen mellett pedig a szocialista vezetésű Szegeden is egy önkormányzati tulajdonban lévő céghez tartozik a parkoltatás és a városi tömegközlekedés.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem