21 °C Budapest

Még lehet pályázni! Idén is díjazzák a kerékpárosbarát munkahelyeket és településeket

2009. augusztus 26. 11:32

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium meghirdeti a "Kerékpárosbarát Munkahely 2009" és "Kerékpárosbarát Település 2009" pályázatokat. A tárcák idén 3. alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához.

A közlekedési dugók, a parkolási nehézségek és a légszennyezettség jelentős problémát jelentenek a nagyvárosok számára. Az Európai Unió tagországaiban, így Magyarországon is kormányzati célkitűzés a tömegközlekedés és a kerékpározás népszerűsítése, amely kézenfekvő megoldást jelent a környezeti ártalmak csökkentésére és segíti a környezettudatos közlekedés elterjedését. A kerékpározás a városi közlekedésben az egyik legalacsonyabb helyigénnyel rendelkezik, és mivel nem kell számolni a közlekedési dugókkal és a parkolóhely keresésre fordított idővel, rövidtávon rendkívül gyorsnak bizonyul. A közlekedési és a környezetvédelmi tárca mindezek alapján támogatja a munkahelyek és önkormányzatok e téren alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit.

A "Kerékpárosbarát Munkahely 2009" pályázatra olyan munkáltatók, kis-, közép- és nagyvállalatok jelentkezését várják a tárcák, amelyek munkavállalóikat kerékpározásra ösztönzik, illetve a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, és a kerékpározás munkahelyi kommunikációját fontos feladatuknak tekintik.

A "Kerékpárosbarát Település 2009" pályázat keretében a minisztériumok olyan falvakat, városokat, megyei jogú városokat és fővárosi kerületeket díjaznak, amelyek településrendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepel, a kerékpáros infrastruktúra minősége példaértékű, illetve a szemléletformálás akár kampányokban, oktatási programokban is megtestesül.

A pályázatok értékelésében a Kerékpáros Magyarország Szövetség, mint a magyarországi kerékpáros szervezetek ernyőszervezete vesz részt és szakmai tudása valamint tapasztalatai alapján ellátja a megfelelő civil ellenőrzési feladatokat a pályázatok elbírálása során. A kategóriájukban legjobban teljesítő településeket a MasterCard® többszázezer forint összértékű ajándékkal jutalmazza. Oláh Lajos, a közlekedési tárca államtitkára bízik benne, hogy ebben az évben is számos munkahely és önkormányzat csatlakozik a szemléletformáló kerékpáros kampányhoz, bizonyítva ezzel, hogy elkötelezett a kerékpározás népszerűsítése iránt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pályázati adatlap és felhívás 2009. augusztus 26-tól letölthető az alábbi honlapokról: www.khem.gov.hu, www.kvvm.hu, www.kertam.hu, www.kmsz.hu. Mindkét pályázatot 2009. október 30-ig lehet benyújtani postai és elektronikus úton is a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ címére.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm