9 °C Budapest

Gondban lehet a Centrum Parkoló Kft.

Pénzcentrum
2009. augusztus 26. 08:17

A nyilvánosság előtt eddig nem ismert gondban lehet a fővárosi Centrum Parkoló Kft. A társaság még mindig nem fizette ki a VIII. kerületnek a parkolási bevételekből járó 2007-2008-as részesedését - írja a Magyar Hírlap.

A lap információi szerint a parkolási társaság csak Józsefváros többszöri felszólítása hatására aktivizálta magát csaknem százmilliós tartozása rendezésére. A kerületi önkormányzat jegyzője megerősítette, hogy a Centrum a 2007. július 15-től 2008. július 15-ig terjedő időszakra 89 millió forintos tartozást halmozott fel.

Az önkormányzat gazdasági bizottsága 4 havi részletfizetést engedélyezett a 2007-ben hét fővárosi kerületben 3,8 milliárd forint bevételt kasszírozó társaságnak. A Centrumnak fennmaradt 51 milliós tartozását december 20-ig kell befizetnie. "A 2008. július 15. és 2009. július 15. közötti időszakra még elszámolás nem érkezett. A hivatalos felszólítás a napokban megy ki"- mondta a jegyző.

A társaság éves bevételéből egymilliárd forintnál alig valamivel több jut a kerületi önkormányzatoknak. A 10 éve kötött szerződése szerint 165 ezer forintot számolhatott el havonta költségként egy parkolóórára, ami ma már havi negyedmillió forintnál tart, de vélhetően nem ez a kiadás hátráltatja a céget az elszámolásban.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?