10 °C Budapest

Gondban lehet a Centrum Parkoló Kft.

Pénzcentrum
2009. augusztus 26. 08:17

A nyilvánosság előtt eddig nem ismert gondban lehet a fővárosi Centrum Parkoló Kft. A társaság még mindig nem fizette ki a VIII. kerületnek a parkolási bevételekből járó 2007-2008-as részesedését - írja a Magyar Hírlap.

A lap információi szerint a parkolási társaság csak Józsefváros többszöri felszólítása hatására aktivizálta magát csaknem százmilliós tartozása rendezésére. A kerületi önkormányzat jegyzője megerősítette, hogy a Centrum a 2007. július 15-től 2008. július 15-ig terjedő időszakra 89 millió forintos tartozást halmozott fel.

Az önkormányzat gazdasági bizottsága 4 havi részletfizetést engedélyezett a 2007-ben hét fővárosi kerületben 3,8 milliárd forint bevételt kasszírozó társaságnak. A Centrumnak fennmaradt 51 milliós tartozását december 20-ig kell befizetnie. "A 2008. július 15. és 2009. július 15. közötti időszakra még elszámolás nem érkezett. A hivatalos felszólítás a napokban megy ki"- mondta a jegyző.

A társaság éves bevételéből egymilliárd forintnál alig valamivel több jut a kerületi önkormányzatoknak. A 10 éve kötött szerződése szerint 165 ezer forintot számolhatott el havonta költségként egy parkolóórára, ami ma már havi negyedmillió forintnál tart, de vélhetően nem ez a kiadás hátráltatja a céget az elszámolásban.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem