Mélyrepülésben a magyar autópiac

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 08:17

Totálkáros lett a hazai autópiac augusztusban, 2008 augusztusához képest az új autók elmúlt hónapban mért értékesítési és forgalomba helyezési adatai is drámai visszaesést jeleznek. Idén augusztusban 2 903 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami majd 10 ezer darabbal kevesebb (!) a tavalyi értéknél - írja a Napi Gazdaság.

Az egy évvel korábbihoz képest 77,2 %-os visszaeséssel 2009 eddigi legrosszabb hónapját hozta az augusztus maga mögött a hazai autópiac. Az első nyolc hónapban nyilvántartásba vett 53 281 új autó és kishaszonjármű alig 43,9 %-a a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 121 468-nak. A Datahouse által összesített adatok szerint a márkák augusztusi versenyét a Suzuki nyerte, amely az év egészét tekintve azonban továbbra is csak a második helyen áll a Ford mögött.

A piac erőteljes visszaesését érzékelteti az is, hogy az augusztusban a legtöbb járművet forgalomba bocsátó öt márka mindegyike 70-80 %-kal rosszabb eredményt ért el, mint tavaly augusztusban.

Bizakodásra az új személygépkocsik eladási mutatói sem adhatnak okot: a Jato Dynamics adatai szerint ugyanis az elmúlt hónapban mindössze 2430 új autót adtak el Magyarországon, ami 79 %-os zuhanást jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az év első nyolc hónapjának összesített eladási száma (mintegy 45 ezer darab) ennél valamelyest kisebb, 58 %-os lassulást jelent a 2008. január-augusztusi időszak eredményeihez képest.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem