Mélyrepülésben a magyar autópiac

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 08:17

Totálkáros lett a hazai autópiac augusztusban, 2008 augusztusához képest az új autók elmúlt hónapban mért értékesítési és forgalomba helyezési adatai is drámai visszaesést jeleznek. Idén augusztusban 2 903 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami majd 10 ezer darabbal kevesebb (!) a tavalyi értéknél - írja a Napi Gazdaság.

Az egy évvel korábbihoz képest 77,2 %-os visszaeséssel 2009 eddigi legrosszabb hónapját hozta az augusztus maga mögött a hazai autópiac. Az első nyolc hónapban nyilvántartásba vett 53 281 új autó és kishaszonjármű alig 43,9 %-a a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 121 468-nak. A Datahouse által összesített adatok szerint a márkák augusztusi versenyét a Suzuki nyerte, amely az év egészét tekintve azonban továbbra is csak a második helyen áll a Ford mögött.

A piac erőteljes visszaesését érzékelteti az is, hogy az augusztusban a legtöbb járművet forgalomba bocsátó öt márka mindegyike 70-80 %-kal rosszabb eredményt ért el, mint tavaly augusztusban.

Bizakodásra az új személygépkocsik eladási mutatói sem adhatnak okot: a Jato Dynamics adatai szerint ugyanis az elmúlt hónapban mindössze 2430 új autót adtak el Magyarországon, ami 79 %-os zuhanást jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az év első nyolc hónapjának összesített eladási száma (mintegy 45 ezer darab) ennél valamelyest kisebb, 58 %-os lassulást jelent a 2008. január-augusztusi időszak eredményeihez képest.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?