Megdöbbentő! Minden 10. nagyivó a volán mögé ül

2009. szeptember 1. 13:02

Riasztó tény, hogy az Egyesült Államokban minden 10 igazán részeg emberből egy a volán mögé ül. Ráadásul ezek fele épp egy kocsmából - étteremből, éjszakai mulatóból - kifelé teszi ezt.

A szövetségi Centers for Disease Control and Prevention által készített felmérés az első, amely arra próbál választ találni, mekkora a hajlandóság az iszákosokban az ittas vezetésre. A kérdőívet 14 ezer nagyivó töltötte ki, vagyis olyan személy, aki havonta egyszer legalább 5 vagy annál több italt iszik meg egy alkalommal. A megkérdezettek 12 százaléka vallotta be, hogy be szokott ülni az autójába legfeljebb két órával az után, hogy a görbe este utolsó italát is elfogyasztotta.

A részegen vezető autósok fele egyenesen egy bár pultjától vagy asztalától ül a volán mögé. A kocsmatöltelékek fele legalább 7, negyede pedig legalább 10 italt fogyasztott el. Ami rengeteg, még ha bele is vesszük, hogy egyesek jobban bírják az alkoholt, mint mások, s a megfelelő táplálkozás mellett is lassabban szívódik fel az alkohol.

A nagy ivászatok felelnek az Államokban bekövetkező évi 11 ezer, alkoholhoz köthető közlekedési baleset jelentős részéért. Bár a legtöbb államban van rá törvény, hogy a bárokban, éttermekben ittas személyeket ne szolgáljanak ki, a törvény betartatására sem elegendő idő, sem emberi állomány nem áll rendelkezésre a hatóságok részéről.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58