10 °C Budapest

Újabb fővárosi botrány: elmarad a népszerű Borfalu

2009. augusztus 19. 18:02

A Borfalu Kht. ezúton tájékoztatja Budapest és Magyarország polgárait, illetve a hazánkba érkező külföldi vendégeket, hogy az 5 éve sikeresen megrendezett, ez idő alatt a látogatók elismerését kivívó, kizárólag magyar borokat és más hungarikumokat felvonultató nyárvégi esemény 2009-ben, a Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése miatt elmarad.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján a bizottság először 25 millió forintos közterület-foglalási díjat kért a Borfalu Kht-tól, később ezt valamelyest mérsékelte - tette mindezt az évek óta megérdemelten a rendezvény kiemelt vonzerejére és non-profit jellegére tekintettel biztosított ingyenes közterület-foglalási lehetőség biztosítása helyett.

A Kht. szerint a kollektív felelőtlenséget megtestesítő bizottság döntéséért - amellyel szétszakította az 5 év áldozatos munkájával kiépített közvetlen kapcsolatot a vidéki kis- és középborászatok, magyar szőlősgazdák, különleges hungarikumokat előállító kistermelők, valamint a fővárosi polgárok között - a felelősség a főpolgármester-helyettest terheli.

Az elmúlt hetek híreit uraló 3,5 milliárd forintos BKV-végkielégítési botrány tükrében a főpolgármester-helyettes zavaros magyarázkodása felháborító, és megalázó az egész magyar borásztársadalomra nézve.

Forrás: Borfalu Kht.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem