18 °C Budapest

Újabb fővárosi botrány: elmarad a népszerű Borfalu

2009. augusztus 19. 18:02

A Borfalu Kht. ezúton tájékoztatja Budapest és Magyarország polgárait, illetve a hazánkba érkező külföldi vendégeket, hogy az 5 éve sikeresen megrendezett, ez idő alatt a látogatók elismerését kivívó, kizárólag magyar borokat és más hungarikumokat felvonultató nyárvégi esemény 2009-ben, a Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése miatt elmarad.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján a bizottság először 25 millió forintos közterület-foglalási díjat kért a Borfalu Kht-tól, később ezt valamelyest mérsékelte - tette mindezt az évek óta megérdemelten a rendezvény kiemelt vonzerejére és non-profit jellegére tekintettel biztosított ingyenes közterület-foglalási lehetőség biztosítása helyett.

A Kht. szerint a kollektív felelőtlenséget megtestesítő bizottság döntéséért - amellyel szétszakította az 5 év áldozatos munkájával kiépített közvetlen kapcsolatot a vidéki kis- és középborászatok, magyar szőlősgazdák, különleges hungarikumokat előállító kistermelők, valamint a fővárosi polgárok között - a felelősség a főpolgármester-helyettest terheli.

Az elmúlt hetek híreit uraló 3,5 milliárd forintos BKV-végkielégítési botrány tükrében a főpolgármester-helyettes zavaros magyarázkodása felháborító, és megalázó az egész magyar borásztársadalomra nézve.

Forrás: Borfalu Kht.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?