15 °C Budapest

Újabb fővárosi botrány: elmarad a népszerű Borfalu

2009. augusztus 19. 18:02

A Borfalu Kht. ezúton tájékoztatja Budapest és Magyarország polgárait, illetve a hazánkba érkező külföldi vendégeket, hogy az 5 éve sikeresen megrendezett, ez idő alatt a látogatók elismerését kivívó, kizárólag magyar borokat és más hungarikumokat felvonultató nyárvégi esemény 2009-ben, a Budapest Fővárosi Önkormányzat döntése miatt elmarad.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján a bizottság először 25 millió forintos közterület-foglalási díjat kért a Borfalu Kht-tól, később ezt valamelyest mérsékelte - tette mindezt az évek óta megérdemelten a rendezvény kiemelt vonzerejére és non-profit jellegére tekintettel biztosított ingyenes közterület-foglalási lehetőség biztosítása helyett.

A Kht. szerint a kollektív felelőtlenséget megtestesítő bizottság döntéséért - amellyel szétszakította az 5 év áldozatos munkájával kiépített közvetlen kapcsolatot a vidéki kis- és középborászatok, magyar szőlősgazdák, különleges hungarikumokat előállító kistermelők, valamint a fővárosi polgárok között - a felelősség a főpolgármester-helyettest terheli.

Az elmúlt hetek híreit uraló 3,5 milliárd forintos BKV-végkielégítési botrány tükrében a főpolgármester-helyettes zavaros magyarázkodása felháborító, és megalázó az egész magyar borásztársadalomra nézve.

Forrás: Borfalu Kht.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?