5 °C Budapest

Három ország figyel az oldtimerekre

2009. augusztus 17. 18:02

Ismét a veterán autóké a főszerep! 75 öreg, de nem vén járgány és természetesen fiatalos vezetőik vetik magukat bele az élvezetekbe és a verseny izgalmába. A mezőny idén nem csak hazánk gyönyörű észak-nyugati tájain mutatja meg magát, de Ausztriába és Szlovákiába is ellátogat.

Azok, akik vállalják a kihívást, 650 kilométer leküzdésével és a KRESZ betartásával néznek szembe. Szerencsére nem unalmas egyenesekről, hanem festői tájak ölén kanyargó utakról van szó: a célt és a győzelmet többek között a Kisalföldön, a Szigetközön, Burgenlandon és Bősön keresztül lehet elérni. Útközben számos időmérő szakasz követi egymást, ezek a századmásodpercre előírt, fotocellák között leküzdött etapok döntik el a helyezéseket. Az lesz az első, aki a legkisebb eltéréssel teljesíti a szintidőket - hacsak nem követ el valamilyen útvonalhibát. A rendezvény központja az Audi gyár lesz, vagyis a résztvevők mindig ide érkeznek vissza.

Természetesen cél az, hogy minél többen érezzék jól magukat, ezért idén három kategóriában lehetett nevezni: oldtimer, youngtimer és túra kategóriában, utóbbiban oldtimerek és youngtimerek is indulhatnak. A hármas szám idén döntő jelentőségű: három nap, három ország, három kategória. Egyetlen esetben nem stimmel a hármas szám: a versenyzők nemzetiségét tekintve szerencsére a sokszínűség a jellemző. Kocsiba ülnek magyar, olasz, német, svájci, osztrák, román, cseh valamint szlovák vezetők és navigátorok is.

A nagyközönséget - mint minden évben - idén sem zárják ki az izgalmakból: a járművek több helyen is megállnak majd, így az, aki közelebbről szeretné megnézni a nevezett gépeket, lesz rá lehetősége. Például a gyakorló napon, augusztus 27-én, csütörtökön az ETO-Park parkolóban bárki megtekintheti a verseny előtti bemelegítést, ez a program nyitott, de egyébként útközben is el lehet csípni a veterán szépségeket. A győriek és a város közelében lakók pénteken este az Audi gyárnál megcsodálhatják a járgányokat, szombaton pedig láthatják a befutót, az Audi EasToric 2009 mezőnye ugyanis a Dunakapu térre érkezik majd, ahol egy másik esemény is zajlik: a Győri Bornapok. A kettő nem üti egymást, sőt, ha már a szőlők levéről van szó, akkor: békésen egybefolynak.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?