Három ország figyel az oldtimerekre

2009. augusztus 17. 18:02

Ismét a veterán autóké a főszerep! 75 öreg, de nem vén járgány és természetesen fiatalos vezetőik vetik magukat bele az élvezetekbe és a verseny izgalmába. A mezőny idén nem csak hazánk gyönyörű észak-nyugati tájain mutatja meg magát, de Ausztriába és Szlovákiába is ellátogat.

Azok, akik vállalják a kihívást, 650 kilométer leküzdésével és a KRESZ betartásával néznek szembe. Szerencsére nem unalmas egyenesekről, hanem festői tájak ölén kanyargó utakról van szó: a célt és a győzelmet többek között a Kisalföldön, a Szigetközön, Burgenlandon és Bősön keresztül lehet elérni. Útközben számos időmérő szakasz követi egymást, ezek a századmásodpercre előírt, fotocellák között leküzdött etapok döntik el a helyezéseket. Az lesz az első, aki a legkisebb eltéréssel teljesíti a szintidőket - hacsak nem követ el valamilyen útvonalhibát. A rendezvény központja az Audi gyár lesz, vagyis a résztvevők mindig ide érkeznek vissza.

Természetesen cél az, hogy minél többen érezzék jól magukat, ezért idén három kategóriában lehetett nevezni: oldtimer, youngtimer és túra kategóriában, utóbbiban oldtimerek és youngtimerek is indulhatnak. A hármas szám idén döntő jelentőségű: három nap, három ország, három kategória. Egyetlen esetben nem stimmel a hármas szám: a versenyzők nemzetiségét tekintve szerencsére a sokszínűség a jellemző. Kocsiba ülnek magyar, olasz, német, svájci, osztrák, román, cseh valamint szlovák vezetők és navigátorok is.

A nagyközönséget - mint minden évben - idén sem zárják ki az izgalmakból: a járművek több helyen is megállnak majd, így az, aki közelebbről szeretné megnézni a nevezett gépeket, lesz rá lehetősége. Például a gyakorló napon, augusztus 27-én, csütörtökön az ETO-Park parkolóban bárki megtekintheti a verseny előtti bemelegítést, ez a program nyitott, de egyébként útközben is el lehet csípni a veterán szépségeket. A győriek és a város közelében lakók pénteken este az Audi gyárnál megcsodálhatják a járgányokat, szombaton pedig láthatják a befutót, az Audi EasToric 2009 mezőnye ugyanis a Dunakapu térre érkezik majd, ahol egy másik esemény is zajlik: a Győri Bornapok. A kettő nem üti egymást, sőt, ha már a szőlők levéről van szó, akkor: békésen egybefolynak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm