Autóbaleset! Pedig már majdnem hazaértek...

Pénzcentrum
2009. augusztus 14. 15:02

Felmérések szerint az autóbalesetek kétharmada a járművezető otthonának 8 kilométeres körzetén belül történik meg. A kutatást egy brit biztosítótársaság végezte, a 3800 megvizsgált esetből érdekes következtetésekre jutottak.

A társaság szóvivője elmondta, hogy az autósok többsége hajlamos az otthonához közeli, jól ismert utcákon kevésbé koncentrálva, rutinból vezetni, ez is hozzájárul az esetek magas arányához. A szakértő szerint nagyon fontos, hogy még akkor is megfelelő odafigyeléssel vezessünk, ha éppen csak a közeli boltba szaladunk ki vásárolni valamit.


Forrás: Which

A felmérés eredményei is rámutattak ennek fontosságára. A vizsgálat során megállapították, hogy a káreseménnyel járó balesetek harmada az autósok otthonának másfél kilométeres körzetén belül történik.

A leggyakrabban parkoló autónak ütköznek a figyelmetlen sofőrök, ezt követi, hogy az "itt nem szoktak jönni" jelszóval nem adják meg az elsőbbséget az útkereszteződésekben.

A balesetek 5 %-a járművezető otthonának 40-80 kilométeres körzetében, míg 6 %-uk 80 kilométernél messzebb történik.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem