Válás miatt kalapács alatt a páratlan gyűjtemény: sokan a szent grálra vadásznak

Pénzcentrum
2009. augusztus 10. 14:02

A történet 1967-ben azzal kezdődött, hogy az akkor öt éves Fred Matt megkapta első játékautóját. A 46 éves bankár az 55 centbe kerülő Matchbox mellé az évtizedek során több mint kétezer játékautót és mozdony gyűjtött össze, a páratlan gyűjtemény azonban rövidesen kalapács alá kerül.

Szakértők szerint a 2250 darabos gyűjtemény értéke megközelítheti a félmillió dollárt, a legértékesebb darab önmagában legalább 5 ezer dollárt ér. A gyűjtő a válása miatt azonban kénytelen megszabadulni a legféltettebb kincseitől.

Forrás: Telegraph

"Egy válás során meg kell válni a szívünkhöz közel álló dolgoktól. Valaki a lakását adja el, mások a kocsijuktól szabadulnak meg, én a tartozásaim fedezetéül a játékautó gyűjteményemtől válok meg egy árverés keretében." - mondta a gyűjtők körében jól ismert Fred Matt.

Forrás: Telegraph

A kétgyerekes apa által megbízott aukciós ház szeptemberre szervezi az árverést, ahol gazdára találhatnak a ritka darabok. A gyűjtemény ékessége egy bontatlan csomagolásban található - a gyűjtők szent gráljának tekintett - tűzoltó brigád, valamint egy eredeti állapotban lévő Vauxhall Victor Matchbox.

A szervezők szerint egyes darabokért akár többet is ki lehet majd sajtolni a vevőkből, mint az előzetes becslések során kalkulált érték, ami segíthet Frednek átvészelni a válás okozta nehézségeket. A gyűjtő legnagyobb bánatára két fia nem követi a hagyományt, teljesen más az érdeklődési körük.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?