27 °C Budapest

Életmentő: így is lehet védekezni a gázolók ellen -képek

2009. augusztus 12. 13:02

Nem csak hazánkban jelentenek komoly problémát a gyorshajtások. Nagy-Britanniában is megszaporodtak a sebességtúllépésből eredő balesetek, gázolások.


Éppen ezért Leicester városának vezetői formabontó megelőző-módszerhez folyamodtak. Életnagyságú gyermekbábukat helyeztek el a legforgalmasabb útszakaszokon.


A fémből készült bábuk leginkább hatalmas csocsófigurákra emlékeztetnek, mégis, a szakértők szerint kiválóan alkalmasak arra, hogy lassításra ösztönözzék a száguldozó autósokat és motorosokat.


A bábukat elsősorban a város iskolái körül helyezik ki, így védve a gyerekeket a veszélyes útszakaszokon. Egy jelzőbábu 350 fontba, azaz 11 ezer forintba kerül.


A helyiek ugyanakkor arra panaszkodnak, ijesztőek a bábuk. Egy Leicester-i férfi a Daily Mail című napilapnak elmondta: ijesztő a szemük, megrémiszti őt a babák üres tekintete. Különösen az jelent gondot, amikor az éjszakai utcákon, egyfajta kísértetként jelennek meg a hatalmas bábuk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Magyarországon is találkozhattunk hasonló példával: 2002-ben a rendőrség több helyen is szolgálatba állított fémből készült rendőrbábukat, így próbálva megelőzni a sebességtúllépést. Kaposváron egy hónap sem kellett ahhoz, hogy ellopják az egyik ilyen bádogrendőrt.

Fotók: dailymail.co.uk

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem