6 °C Budapest

Életmentő: így is lehet védekezni a gázolók ellen -képek

2009. augusztus 12. 13:02

Nem csak hazánkban jelentenek komoly problémát a gyorshajtások. Nagy-Britanniában is megszaporodtak a sebességtúllépésből eredő balesetek, gázolások.


Éppen ezért Leicester városának vezetői formabontó megelőző-módszerhez folyamodtak. Életnagyságú gyermekbábukat helyeztek el a legforgalmasabb útszakaszokon.


A fémből készült bábuk leginkább hatalmas csocsófigurákra emlékeztetnek, mégis, a szakértők szerint kiválóan alkalmasak arra, hogy lassításra ösztönözzék a száguldozó autósokat és motorosokat.


A bábukat elsősorban a város iskolái körül helyezik ki, így védve a gyerekeket a veszélyes útszakaszokon. Egy jelzőbábu 350 fontba, azaz 11 ezer forintba kerül.


A helyiek ugyanakkor arra panaszkodnak, ijesztőek a bábuk. Egy Leicester-i férfi a Daily Mail című napilapnak elmondta: ijesztő a szemük, megrémiszti őt a babák üres tekintete. Különösen az jelent gondot, amikor az éjszakai utcákon, egyfajta kísértetként jelennek meg a hatalmas bábuk.

Magyarországon is találkozhattunk hasonló példával: 2002-ben a rendőrség több helyen is szolgálatba állított fémből készült rendőrbábukat, így próbálva megelőzni a sebességtúllépést. Kaposváron egy hónap sem kellett ahhoz, hogy ellopják az egyik ilyen bádogrendőrt.

Fotók: dailymail.co.uk

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30