21 °C Budapest

Életmentő: így is lehet védekezni a gázolók ellen -képek

2009. augusztus 12. 13:02

Nem csak hazánkban jelentenek komoly problémát a gyorshajtások. Nagy-Britanniában is megszaporodtak a sebességtúllépésből eredő balesetek, gázolások.


Éppen ezért Leicester városának vezetői formabontó megelőző-módszerhez folyamodtak. Életnagyságú gyermekbábukat helyeztek el a legforgalmasabb útszakaszokon.


A fémből készült bábuk leginkább hatalmas csocsófigurákra emlékeztetnek, mégis, a szakértők szerint kiválóan alkalmasak arra, hogy lassításra ösztönözzék a száguldozó autósokat és motorosokat.


A bábukat elsősorban a város iskolái körül helyezik ki, így védve a gyerekeket a veszélyes útszakaszokon. Egy jelzőbábu 350 fontba, azaz 11 ezer forintba kerül.


A helyiek ugyanakkor arra panaszkodnak, ijesztőek a bábuk. Egy Leicester-i férfi a Daily Mail című napilapnak elmondta: ijesztő a szemük, megrémiszti őt a babák üres tekintete. Különösen az jelent gondot, amikor az éjszakai utcákon, egyfajta kísértetként jelennek meg a hatalmas bábuk.

Magyarországon is találkozhattunk hasonló példával: 2002-ben a rendőrség több helyen is szolgálatba állított fémből készült rendőrbábukat, így próbálva megelőzni a sebességtúllépést. Kaposváron egy hónap sem kellett ahhoz, hogy ellopják az egyik ilyen bádogrendőrt.

Fotók: dailymail.co.uk

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05