6 °C Budapest

A fiatalok szeretik a traffipaxot

2009. augusztus 5. 11:02

Egy új felmérés szerint Nagy-Britanniában a fiatal autóvezetők sokkal inkább pártolják a traffipaxok használatát, mint az idősebb korosztályok tagjai.

Az Institute of Advanced Motorists (IAM) e héten közzétett felmérése szerint a 17-24 éves korosztály tagjai mindenki másnál pozitívabban állnak a traffipaxok üzemeltetéséhez. A vizsgálat fényt derített arra is, hogy az utóbbi tíz év során a hölgyek tendenciózusan elfogadóbbak a traffipaxokkal szemben, mint a férfiak, utóbbiaknak ugyanis mostanra csak 66 százaléka fogadja el őket, szemben a 2002-ben mért 83 százalékkal.

Az általános támogatottság tíz év alatt 92 százalékról 75 százalékra esett vissza. Bár a lakosság elfogadása még így is magas, egyre inkább elterjedt a nézet, hogy a traffipaxok használata csak a pénzgyűjtést szolgálja. Ennek köszönhetően elég nehéz meggyőzni az autósokat arról, hogy a traffipaxok bevezetése óta valóban kevesebb a halálos és súlyos sérüléssel járó baleset.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30