4 °C Budapest

Gázszag a Maruti Suzukinál: robbantani készülnek

Pénzcentrum
2009. június 23. 15:02

Az indiai Maruti Suzuki elnök-vezérigazgatója a gyár mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a személyautók gyártásában 2010-re kategóriánként legalább egy modell esetében ráállnak a CNG (sűrített földgáz) meghajtás előállítására.

"Terveink szerint 2010-től minden kategóriában legalább egy modell elérhető lesz CNG-meghajtással, ezzel párhuzamosan leállítjuk az LPG (folyékony gáz) meghajtású autók előállítását" - mondta a vezérigazgató.

Az új erőforrások környezetvédelmi besorolása a nemzetközi sztenderdek szerint egy szinttel kedvezőbb, és bár az előállítási költségek magasabbak, hosszú távon az új rendszer használata pénztárcakímélőbbnek bizonyulhat.

Meg nem erősített hírek szerint elsőként az eladási toplisták élén álló Alto lesz elérhető az új erőforrással, de a vásárlók első alkalommal csak 2010-ben találkozhatnak a szalonokban a CNG meghajtású modellel.

Indiában a gáz egységára mindössze harmada a benzinnek, ami piaci robbanást eredményezhet az eladások tekintetében. A költségmegtakarítás a csökkentett szennyezőanyag-kibocsátású és környezetbarát autók esetében óriási lehet. Indiában vannak olyan tartományok, ahol a teljes tömegközlekedést gázüzemű járművek biztosítják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megfelelően kialakított sűrített földgázzal működő motor a benzinmotorral összehasonlítva legmagasabb tengelyteljesítményt nyújt, mivel a sűrített földgáz oktánszáma magasabb, mint a benziné. Az Otto-motorokhoz alkalmazható CNG berendezés tartalmaz egy nyomás szabályzót, egy gázkeverőt, vagy gáz-injektort. Az újabb CNG berendezések elektronikusan több pontos befecskendezéssel működnek, hasonlóan a napjainkban használt autókban működő gázolaj befecskendezési rendszerekhez.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem