Suzuki-Tata Nano háború: az első csata eredménye

2009. június 2. 13:02

Az indiai Maruti Suzuki májusban az exporttal együttvéve az értékesítés 15,8 %-os emelkedésével bizonyította, hogy felveszi a versenyt a világ legolcsóbb személyautójának tartott Tata Nanóval. Az elmúlt hónapban a vállalat a tavalyi 69 001 eladással szemben 79 872 autót értékesített.

A belföldi értékesítés 64 143 darabról 10,4 %-kal 70 785 darabra emelkedett miközben az export eladások száma 4 858 darabról 87,1 %-kal 9 087 darabra nőtt. A Maruti Suzuki eladások a kisautó szegmensben (Alto, Wagon-R, Swift) 20,7 %-kal emelkedtek, míg a középkategóriás (SX4, Dzire) eladások 14,1 %-kal bővültek 2008 májusához képest.

A legfrissebb eladási listák szerint a vállalat immár az ötödik egymást követő hónapban emelkedést könyvelhetett el, a növekedés nagyrészt annak tulajdonítható, hogy a belföldi- és a külföldi kereslet egyaránt lendületet vett.

A vállalat igazgatója elmondta: "Értékesítési stratégiánkhoz tartozik az új piacok felkutatása és meghódítása, amit eddig sikerrel vettünk. Számos olyan országban fokozni tudtuk az eladásokat, ahol eddig kisebb szelet jutott nekünk a tortából. A nyugat-európai roncsprémium bevezetése szintén sokat segített a külföldi értékesítés növelésében."

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem