2 °C Budapest

Suzuki-Tata Nano háború: az első csata eredménye

2009. június 2. 13:02

Az indiai Maruti Suzuki májusban az exporttal együttvéve az értékesítés 15,8 %-os emelkedésével bizonyította, hogy felveszi a versenyt a világ legolcsóbb személyautójának tartott Tata Nanóval. Az elmúlt hónapban a vállalat a tavalyi 69 001 eladással szemben 79 872 autót értékesített.

A belföldi értékesítés 64 143 darabról 10,4 %-kal 70 785 darabra emelkedett miközben az export eladások száma 4 858 darabról 87,1 %-kal 9 087 darabra nőtt. A Maruti Suzuki eladások a kisautó szegmensben (Alto, Wagon-R, Swift) 20,7 %-kal emelkedtek, míg a középkategóriás (SX4, Dzire) eladások 14,1 %-kal bővültek 2008 májusához képest.

A legfrissebb eladási listák szerint a vállalat immár az ötödik egymást követő hónapban emelkedést könyvelhetett el, a növekedés nagyrészt annak tulajdonítható, hogy a belföldi- és a külföldi kereslet egyaránt lendületet vett.

A vállalat igazgatója elmondta: "Értékesítési stratégiánkhoz tartozik az új piacok felkutatása és meghódítása, amit eddig sikerrel vettünk. Számos olyan országban fokozni tudtuk az eladásokat, ahol eddig kisebb szelet jutott nekünk a tortából. A nyugat-európai roncsprémium bevezetése szintén sokat segített a külföldi értékesítés növelésében."

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58