3 °C Budapest

Ráfázhatunk az olcsó szervizekkel

Pénzcentrum
2009. május 25. 09:47

Míg az autószalonok szinte tátongnak az ürességtől, és az eladások száma 40-50 százalékot esett, addig a szervizek forgalma ennél enyhébb, 10-25 százalékos csökkenést szenvedett el. Az autótulajdonosok azonban egyre többször választják a márkaszervizek helyett az olcsóbb, független szolgáltatókat.

A mintegy 30 márkakereskedőből és szervizből álló CarNet Invest Zrt. forgalma idén 20-25 százalékkal csökkent, amit a cég operációs vezetője azzal is magyaráz, hogy mi magyarok egyre inkább az alacsonyabb szolgáltatási és minőségi színvonalú szervizekhez fordulunk, annak ellenére, hogy az onnan kikerülő autók hibái gyakran újrajelentkeznek.

A Peugeot és Suzuki szervizeket üzemeltető Autó Kompakt Kft. szintén érzékelt némi forgalomcsökkenést idén, mintegy 10 százalékosat. Ők azt tapasztalják, hogy az alacsonyabb árkategóriájú autók tulajdonosai csak a legsürgetőbb javításokat végeztetik el, míg a felső-közép szegmensben a komolyabb alkatrészcserékkel járó munkák költségeit is vállalják a tulajdonosok.

A hibák kijavításának halogatása azonban nem célszerű, hiszen ez az autó elértéktelenedéséhez vezet, és a javítási költségek sokszorosára rúghat az értékromlás.

Gablini Gábor, a Gémosz elnöke szerint a hazai szervizek 15-25 euró közötti óradíjai nem mondhatók magasnak, hiszen Nyugat-Európában a legalacsonyabb szervizóradíj és 40 eurónál kezdődik. Ugyanakkor a márkaszervizek itthon nem képesek versenyezni a sufnituning-megoldásokat kínáló műhelyekkel, ezért egyre többen válnak a fekete-, vagy szürkegazdaság szereplőivé.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?