25 °C Budapest

BKV: hol kell az első ajtón felszállnod?

2009. június 3. 11:32

Tegnaptól indult a BKV Zrt. újabb bliccelés elleni akciója. Néhány kisebb utasforgalmú vonalon bevezettük az első ajtós felszállást, melynek lényege az, hogy az érvényes jegyet vagy bérletet még az utazás megkezdése előtt fel kell mutatni a Társaság ellenőrének - az első ajtónál.

A kísérleti program célja a jegyellenőrzés hatékonyságának fokozása, és a bliccelők által okozott károk csökkentése - a tapasztalatokat a kísérleti időszak után összegzi a Társaság.

Tegnaptól vezette be kísérleti jelleggel a BKV Zrt. a 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A járatok teljes vonalán az első ajtós felszállást. Az érintett járatokra csak az első ajtónál lehet felszállni, ezzel egy időben az érvényes jegyet, bérletet fel kell mutatni. A járműveken jól látható utastájékoztató matricák jelzik a felszállás lehetséges helyét az első ajtónál, a két másik ajtónál pedig csak leszállni lehet. A rendszer működőképességének érdekében a buszokon az első ajtónál ellenőrök, a két hátsó ajtónál pedig biztonsági őrök teljesítenek szolgálatot. A felszálláskor érvényes jeggyel nem rendelkező utasok a jegyeket az említett járatok járművezetőinél válthatják meg 400 forintért. Az új rendszer bevezetésétől az említett vonalakon a bliccelés megszűnését várja a Társaság.

A kezdeti tapasztalatok jók, azonban az ellenőrzési rendszer sikerességéről csak a kísérleti időszak lezárulta után lehet megalapozott tájékoztatást adni. Az azonban már most elmondható, hogy az utasok jól fogadták az elsőajtós felszállási rendszert. A fizető utasok többsége a busz érkezésekor már elővette jegyét, bérletét; tudott a bevezetésről és készült is rá - így tőlük a BKV pozitív visszajelzést kapott.

Az első napon az érintett járatokon alkalmanként néhány perccel nőtt a menetidő azok miatt, akiknek nem volt jegyük vagy bérletük, de ez az idő - miután az utazók hozzászoktak az új rendszerhez - csökkenhet. A BKV Zrt. mindent megtett és megtesz a zökkenőmentes átállás érdekében, azonban a mai nap tapasztalatai alapján előfordulhat, hogy az első időszakban az ellenőrzési mód szokatlansága miatt kisebb fennakadások lesznek - ahogyan korábban a metróvonalakon bevezetetett bemeneti ellenőrzés esetében is. Később azonban a már a bevett gyakorlatként elfogadott ellenőrzés várhatóan nem okoz majd problémát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem