Harminc százalékkal drágul a parkolás

2009. június 2. 09:17

Átlagosan majdnem 30 százalékkal drágulnak kedden a 2001 óta változatlan parkolási díjak, kibővülnek a fizetőövezetek, és családonként csak két kerületi parkolási engedélyt adnak ki, ebből az egyikért a teljes ár felét kell fizetni - írta az Index az MTI-re hivatkozva.

A nyolc éve változatlan parkolási díjak drasztikus mértékkel, átlagosan 30 százalékkal nőnek Budapesten. A BKV jegyárak növekedésével párhuzamosan drágított parkolási díjak közül továbbra is a Budai vár a legdrágább: itt óránként 580 forint lesz a parkolás a korábbi 430 forint helyett. Mától 435 forint/óra lesz a jelenlegi 345 forintos zóna, 365 forint/óra a 300-as, 290 forint/óra a 265-as, a 220 forint/óra nem változik, de a legkülső területeken 145 forint/órára változik a díj a jelenlegi 115-130 forint helyett.

Egerfai József (MSZP) javaslatára a 13. kerület rakparti részeire is kiterjesztették a fizetőövezetet, ahol jelenleg P+R parkolórendszer van. Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes ennek kapcsán megjegyezte, hogy a következő két évben közel kétezer új P+R parkolóhelyet létesítenek Budapesten.

A főpolgármester-helyettes befogadta előterjesztésébe Pokorni Zoltán 12. kerületi polgármesternek azt a javaslatát is, hogy az a városrész is a magasabb díjfizetési zónába kerüljön. A fideszes Szatmáryné Jahl Angéla javaslatára pedig a bécsi modellhez hasonlóan 20 perces ingyenes várakozást biztosítanak napközben az áruszállítást végző járműveknek.

A parkolási bevételek, amik eddig a fővárosi "nagy kalapba" folytak, nyártól külön erre elkülönített keretbe folynak majd, amelynek felhasználását egy tíz civil szervezetet tömörítő tanács felügyelné. A rendelet szerint [2] az évi 3-5 milliárd forintos bevételt P+R parkolók, kerékpárutak építésére és hasonló célokra fordítják.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16