4 °C Budapest

Szigorít a BKV: mától ismét felszállás előtti ellenőrzés

Pénzcentrum
2009. május 25. 10:17

Mától a legforgalmasabb reggeli és délutáni időszakokban folytatódik a felszállás előtti ellenőrzés a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri, Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásain. Utasainkat felkészülten érte a már korábban megismert ellenőrzés, vélhetően ennek is köszönhető, hogy a reggeli órákban nem okozott fennakadást.

A felszállás előtti ellenőrzést még tavaly novemberben vezettük be a 4-es és 6-os villamosok végállomásán, melynek hatására az utasbiztonságon túl jelentősen nőtt utasaink jegy- és bérletvásárlási hajlandósága, ezáltal csökkent a BKV bliccelésből eredő vesztesége. Az Ügyfélszolgálatra érkezett észrevételek és a tapasztalatok összegzését követően a Társaság az ellenőrzés folytatása mellett döntött, melynek továbbra sem a pótdíjazás, hanem éppen a büntetés elkerülése a célja.

Az említett végállomásokon közvetlenül az utasok felszállása előtt biztonsági őrök ellenőrzik az utazási jogosultságot. Az ő feladatuk, hogy a jogosulatlanul utazni kívánókat a legközelebbi jegypénztárhoz irányítsák. A felszállás utáni jegykezelésre továbbra is a pótdíjazási jogkörrel rendelkező jegyellenőri csoportok figyelnek.

Közös érdekünk annak belátása, és tudatosítása, hogy aki nem fizet egy szolgáltatásért - mint amilyen a BKV járatain történő utazás -, az közvetve éppen azokat a fizető utasokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy a szolgáltatások nem ingyenesek. Nem megengedhető, hogy a bliccelésből eredő károk terheit azok az utasaink is viseljék, akik becsületesen megvásárolják a jegyeket vagy a bérleteket.

A BKV Zrt. célja az utazóközönség elégedettségének növelése, hiszen valamennyi intézkedésünk fizető utasaink érdekét és biztonságát szolgálja.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?