12 °C Budapest

Szigorít a BKV: mától ismét felszállás előtti ellenőrzés

Pénzcentrum
2009. május 25. 10:17

Mától a legforgalmasabb reggeli és délutáni időszakokban folytatódik a felszállás előtti ellenőrzés a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri, Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásain. Utasainkat felkészülten érte a már korábban megismert ellenőrzés, vélhetően ennek is köszönhető, hogy a reggeli órákban nem okozott fennakadást.

A felszállás előtti ellenőrzést még tavaly novemberben vezettük be a 4-es és 6-os villamosok végállomásán, melynek hatására az utasbiztonságon túl jelentősen nőtt utasaink jegy- és bérletvásárlási hajlandósága, ezáltal csökkent a BKV bliccelésből eredő vesztesége. Az Ügyfélszolgálatra érkezett észrevételek és a tapasztalatok összegzését követően a Társaság az ellenőrzés folytatása mellett döntött, melynek továbbra sem a pótdíjazás, hanem éppen a büntetés elkerülése a célja.

Az említett végállomásokon közvetlenül az utasok felszállása előtt biztonsági őrök ellenőrzik az utazási jogosultságot. Az ő feladatuk, hogy a jogosulatlanul utazni kívánókat a legközelebbi jegypénztárhoz irányítsák. A felszállás utáni jegykezelésre továbbra is a pótdíjazási jogkörrel rendelkező jegyellenőri csoportok figyelnek.

Közös érdekünk annak belátása, és tudatosítása, hogy aki nem fizet egy szolgáltatásért - mint amilyen a BKV járatain történő utazás -, az közvetve éppen azokat a fizető utasokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy a szolgáltatások nem ingyenesek. Nem megengedhető, hogy a bliccelésből eredő károk terheit azok az utasaink is viseljék, akik becsületesen megvásárolják a jegyeket vagy a bérleteket.

A BKV Zrt. célja az utazóközönség elégedettségének növelése, hiszen valamennyi intézkedésünk fizető utasaink érdekét és biztonságát szolgálja.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?