16 °C Budapest

Ősztől itt a mobil BKV jegy

Pénzcentrum
2009. április 16. 09:30

A BKV Zrt. várhatóan a második fél évtől mobiljegy bevezetését tervezi. Időalapú, hatvan és kilencven perces konstrukció várható.

A BKV tervei között a "mobil 60-90 jegy" megvalósítása szerepel, ennek érvényessége hétköznap fél öt és 23 óra közötti vásárlás esetén 60 perc, 23 óra és hajnali fél öt között, illetve hétvégén és munkaszüneti napokon 90 perc lenne.

A mobiljegy a többi jegy- és bérletárral nem lesz összefüggésben. Kiegészítő jellegű, azaz a tarifarendszer olyan új eleme, amellyel az utasok a nap bármely időszakában, bárhol jegyet tudnak vásárolni. A bevezetés egyelőre kísérleti jellegű lenne, a tapasztalatok elemzése és értékelése után véglegesítik.

A mobiljegy ára várhatóan 499 forint lesz - a mobilos tranzakciókhoz kapcsolódó egyéb költségeket az utas fizeti. A BKV számításai szerint a bevezetés első évében a vonaljegyvásárlások 3 százaléka valósulhat meg mobiltelefonnal.

Ez a féléves tesztidőszakban 340 ezer mobiljegy-értékesítést jelentene. A terveik szerint a gyakorlatban az utas a felszállás előtt SMS-sel megvásárolt jegyet a mobiltelefonja kijelzőjén mutatná meg a társaság jegyellenőreinek, akik az ahhoz rendelt, időszakonként változó azonosító alapján ellenőriznék az érvényességét. A közbeszerzési eljárás jelenleg előkészületi fázisban van.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?