14 °C Budapest

Bekamerázzák a BKV-t

2009. május 29. 11:32

Mától a BKV Zrt. folyamatosan "fedélzeti" kamerával rögzíti a jármű belsejében történő eseményeket - kísérleti jelleggel - egy villamoson, valamint egy autóbuszon. Ennek célja az elmúlt időszakban tapasztalt, a járművezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények megelőzése, valamint az utasok és a járművezetők biztonságának fokozása.

Az elmúlt időszak sajnálatos eseményei - a BKV dolgozókat érő támadások - határozott fellépést kívánnak a közlekedési vállalattól. Dr. Kocsis István, a Társaság vezérigazgatója ezért felgyorsította azokat a lépéseket, amelyek a járművezetők, jegyellenőrök biztonságát és védelmét szolgálhatják, ezért - többek között - elrendelte a járművekre is kiterjesztett kamerás megfigyelőrendszer teljes körű bevezetésének azonnali vizsgálatát.

Ennek megfelelően - kísérleti jelleggel, egy pilot projekt keretében - egy TW 6000-es típusú (ún. hannoveri) villamoson, valamint egy Volvo 7700-as típusú autóbuszon az utasok, valamint a munkavállalók biztonsága, és biztonságérzetének javulása érdekében megfigyelő-kamerákat szereltetett fel a Társaság. A kamerarendszer az adatvédelmi előírásokat maximálisan betartva zárt kialakítású lesz, a felvételeket 72 órán keresztül tárolja. Szükség esetén a BKV az adatokat közvetlenül átadja a Rendőrség részére. Utasaink felé természetesen különböző vizuális utastájékoztató eszközökkel (pl. magyar és angol nyelvű felirat) tájékoztatjuk arról, hogy "kamerával megfigyelt területen" utaznak.

Az új kamerás megfigyelőrendszer bevezetését lépésről lépésre tervezzük megvalósítani, a mostani kísérletet követően összegezzük a tapasztalatokat, ezután a Társaság megteszi a szükséges intézkedéseket. Reményeink szerint ezzel az intézkedéssel az utasbiztonság nő; nem megengedhető, hogy járművezetőink, jegyellenőreink komoly támadásoknak, atrocitásoknak legyenek kitéve munkavégzésük során. Ezzel egy időben a rongálás - ezáltal a Társaság rongálásból eredő vesztesége is jelentősen csökken.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem