21 °C Budapest

Holnaptól már kapható a világ legolcsóbb kocsija

2009. március 22. 15:37

Holnap kezdik meg hivatalosan is Indiában a világ legolcsóbb autójának, a Nanónak az értékesítését. A Tata autóipari csoport által gyártott kisautó módosított változata várhatóan 2011-től Európában is megvásárolható lesz - tudósít az MTI.

A tavaly januárban bemutatott autó árát akkor 100 000 rúpiában adták meg (ez hozzávetőleg 1500 euró, valamivel több, mint 400 ezer forint) adók és egyéb illetékek nélkül. Kereskedők most arról számoltak be, hogy az autó 120 000 rúpiába fog kerülni.

A Tata Nano nagyjából a hajdani Trabanthoz hasonló méretű és tömegű, négyszemélyes kisautó, amelyet nem szereltek fel semmiféle extra tartozékkal. A négyüléses, négyajtós kocsi 33 lóerős, 623 köbcentis, kéthengeres motorral rendelkezik, és 100 kilométereként 5 liter benzint fogyaszt, 3,1 méter hosszú, 1,5 méter széles és 1,6 méter magas.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm