A slusszkulcsra utaznak a tolvajok: klónozzák a kocsidat

Pénzcentrum
2009. május 20. 14:02

Hiába vannak az autódba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsodat. A szakértők új módszerre lettek figyelmesek Nagy-Britanniában, az autó-tolvajok az utóbbi időben a slusszkulcsra utaznak.

A rendőrség szerint naponta mintegy 50 autólopás történik országszerte ezzel a módszerrel. A bűnözők éjszakai betörések és egyéb bűncselekmények során megkaparintják a slusszkulcsot és az autó biztonsági rendszereit szabályosan, egy hang nélkül kiiktatva már viszik is a járművet.


Forrás: which.com

Bár az elmúlt egy évtizedben kevesebb, mint a felére csökkent az autólopások száma az országban, a bejelentett slusszkulcs lopások száma 15 %-kal emelkedett. Sok felső kategóriás modell esetén a riasztó és indításgátló berendezések miatt ez az egyetlen mód arra, hogy eltulajdonítsák az autót.

A bűnözők drasztikus módszerek helyett a leggyengébb láncszemnek tartott slusszkulcsra utaznak, mivel így a legmodernebb biztonsági berendezés is könnyedén kijátszható. A statisztikák szerint a briteknél 2008-ban 15700 autót tulajdonítottak el ezzel a módszerrel, 2900 esetben pedig utcai rablótámadás során szerezték meg a kulcsokat.

A szakértők azt tanácsolják az autósoknak, hogy úgy bánjanak a slusszkulccsal, mint a pénzükkel. Tegyék biztonságos helyre és lehetőleg ne hivalkodjanak vele, mert könnyen a rablók célpontjává válhatnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hipermarketek parkolójából, vagy kevésbé forgalmas helyekről eltulajdonított autókkal szerencsés esetben a rendőrségen találkozik újra a tulajdonos. De sokszor pillanatok alatt alkatrészekre szedik, vagy klónozás után új papírokkal külföldön értékesítik azokat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem