3 °C Budapest

A slusszkulcsra utaznak a tolvajok: klónozzák a kocsidat

Pénzcentrum
2009. május 20. 14:02

Hiába vannak az autódba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsodat. A szakértők új módszerre lettek figyelmesek Nagy-Britanniában, az autó-tolvajok az utóbbi időben a slusszkulcsra utaznak.

A rendőrség szerint naponta mintegy 50 autólopás történik országszerte ezzel a módszerrel. A bűnözők éjszakai betörések és egyéb bűncselekmények során megkaparintják a slusszkulcsot és az autó biztonsági rendszereit szabályosan, egy hang nélkül kiiktatva már viszik is a járművet.


Forrás: which.com

Bár az elmúlt egy évtizedben kevesebb, mint a felére csökkent az autólopások száma az országban, a bejelentett slusszkulcs lopások száma 15 %-kal emelkedett. Sok felső kategóriás modell esetén a riasztó és indításgátló berendezések miatt ez az egyetlen mód arra, hogy eltulajdonítsák az autót.

A bűnözők drasztikus módszerek helyett a leggyengébb láncszemnek tartott slusszkulcsra utaznak, mivel így a legmodernebb biztonsági berendezés is könnyedén kijátszható. A statisztikák szerint a briteknél 2008-ban 15700 autót tulajdonítottak el ezzel a módszerrel, 2900 esetben pedig utcai rablótámadás során szerezték meg a kulcsokat.

A szakértők azt tanácsolják az autósoknak, hogy úgy bánjanak a slusszkulccsal, mint a pénzükkel. Tegyék biztonságos helyre és lehetőleg ne hivalkodjanak vele, mert könnyen a rablók célpontjává válhatnak.

A hipermarketek parkolójából, vagy kevésbé forgalmas helyekről eltulajdonított autókkal szerencsés esetben a rendőrségen találkozik újra a tulajdonos. De sokszor pillanatok alatt alkatrészekre szedik, vagy klónozás után új papírokkal külföldön értékesítik azokat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?