Milyen autóra buknak a tolvajok? Íme a kedvencek!

Pénzcentrum
2008. november 27. 11:00

Az elmúlt néhány évben a terepjárók státuszszimbólummá váltak, nagyon sokan ezekkel a vaskos a modellekkel érzékeltetik üzleti sikereiket. A feltűnő gépjárművek azonban a tolvajok érdeklődést is felkeltették. A Forbes magazin legfrissebb összeállításából kiderül, hogy mely modellek a leginkább és a legkevésbé vonzóak a tolvajok számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lista élén a full-extrás Cadillac Escalade terepjárót találjuk, a Hummer H2 pedig két modellel is képviselteti magát a listán. Annak, hogy egy ilyen terepjáróra szemet vetnek a tolvajok 15-20-szor nagyobb a valószínűsége, mint hogy egy átlagos személyautót választanak. A drága modellek vásárlóinak lassan érdemes lehet főállású sofőrt alkalmazni, aki folyamatosan felügyeli a járművet, ezzel minimalizálja a lopás valószínűségét.

A tengerentúli közlekedésbiztonsági intézet statisztikái alapján összeállított lista szerint egyértelműen megélénkült a terepjárók iránti érdeklődés. A szakértők szerint nagyban hozzájárul ehhez, hogy a személyautók többsége nincs akkora veszélynek kitéve, mert általában a kertvárosban egy garázsban vészelik át az éjszakát.

A táblázatban szereplő gyakoriságot ezer autóra vetítve kell érteni, az intézet figyelembe vette a biztosítók által közzétett bejelentéseket és a rendőrségi statisztikákat is. Ezek alapján a Mercedes E-osztály a legkevésbé vonzó a tolvajok számára, bár a második tízes listán alig van különbség az autók között a lopási gyakoriság tekintetében.

A vizsgálat alapjául a 2005-2007 közötti évjáratú járművek szolgáltak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20