13 °C Budapest

Milyen autóra buknak a tolvajok? Íme a kedvencek!

Pénzcentrum
2008. november 27. 11:00

Az elmúlt néhány évben a terepjárók státuszszimbólummá váltak, nagyon sokan ezekkel a vaskos a modellekkel érzékeltetik üzleti sikereiket. A feltűnő gépjárművek azonban a tolvajok érdeklődést is felkeltették. A Forbes magazin legfrissebb összeállításából kiderül, hogy mely modellek a leginkább és a legkevésbé vonzóak a tolvajok számára.

A lista élén a full-extrás Cadillac Escalade terepjárót találjuk, a Hummer H2 pedig két modellel is képviselteti magát a listán. Annak, hogy egy ilyen terepjáróra szemet vetnek a tolvajok 15-20-szor nagyobb a valószínűsége, mint hogy egy átlagos személyautót választanak. A drága modellek vásárlóinak lassan érdemes lehet főállású sofőrt alkalmazni, aki folyamatosan felügyeli a járművet, ezzel minimalizálja a lopás valószínűségét.

A tengerentúli közlekedésbiztonsági intézet statisztikái alapján összeállított lista szerint egyértelműen megélénkült a terepjárók iránti érdeklődés. A szakértők szerint nagyban hozzájárul ehhez, hogy a személyautók többsége nincs akkora veszélynek kitéve, mert általában a kertvárosban egy garázsban vészelik át az éjszakát.

A táblázatban szereplő gyakoriságot ezer autóra vetítve kell érteni, az intézet figyelembe vette a biztosítók által közzétett bejelentéseket és a rendőrségi statisztikákat is. Ezek alapján a Mercedes E-osztály a legkevésbé vonzó a tolvajok számára, bár a második tízes listán alig van különbség az autók között a lopási gyakoriság tekintetében.

A vizsgálat alapjául a 2005-2007 közötti évjáratú járművek szolgáltak.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?