5 °C Budapest

Aggasztó végeredmény: az autósok fele megbukna a KRESZ-vizsgán

Pénzcentrum
2009. május 19. 14:02

Különös végeredménnyel zárult egy autósiskola által készített kétezer járművezető megkérdezésével készített felmérés. A válaszadók fel azt állítja, hogy hiába gyakorlott járművezető, az elméleti vizsgán biztos benne, hogy nem menne át, ha újra le kellene vizsgázni.

A felmérés megállapította, hogy az autóvezetők a jogosítvány megszerzését követő években sokkal gyakorlottabbá és magabiztosabbá válnak, ugyanakkor hajlamosak pillanatok alatt elfelejteni az elméleti vizsgán alkalmazott, a gyakorlatban ritkán használt szabályokat.

A rutin megszerzésével és az állandó útvonalak használatával bizonyos forgalmi helyzetekkel szinte soha nem találkozik az autós. A lakott területre, a főútvonalakra és az autópályákra vonatkozó sebességhatárokat a legtöbben inkább csak belőni tudják.

Akik több mint 15 évvel ezelőtt vizsgáztak, azok még nagyobb arányban (55-56 %) vélik úgy, hogy megbuknának a vizsgán, de a szakember szerint ezen nem kell csodálkozni. Vannak olyan jogosítvánnyal rendelkező emberek, akik éveken át egy kilométert sem vezettek.

Nekik vagy nem nyújt élményt a vezetés, vagy mindig meghagyják a volán a párjuknak. De gondoljunk csak bele, hogy vajon milyen eredménnyel végződne egy 15 évvel ezelőtti főiskolai vizsgánk, különösen, ha az adott területtel azóta sem foglalkoztunk?

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?