Aggasztó végeredmény: az autósok fele megbukna a KRESZ-vizsgán

Pénzcentrum
2009. május 19. 14:02

Különös végeredménnyel zárult egy autósiskola által készített kétezer járművezető megkérdezésével készített felmérés. A válaszadók fel azt állítja, hogy hiába gyakorlott járművezető, az elméleti vizsgán biztos benne, hogy nem menne át, ha újra le kellene vizsgázni.

A felmérés megállapította, hogy az autóvezetők a jogosítvány megszerzését követő években sokkal gyakorlottabbá és magabiztosabbá válnak, ugyanakkor hajlamosak pillanatok alatt elfelejteni az elméleti vizsgán alkalmazott, a gyakorlatban ritkán használt szabályokat.

A rutin megszerzésével és az állandó útvonalak használatával bizonyos forgalmi helyzetekkel szinte soha nem találkozik az autós. A lakott területre, a főútvonalakra és az autópályákra vonatkozó sebességhatárokat a legtöbben inkább csak belőni tudják.

Akik több mint 15 évvel ezelőtt vizsgáztak, azok még nagyobb arányban (55-56 %) vélik úgy, hogy megbuknának a vizsgán, de a szakember szerint ezen nem kell csodálkozni. Vannak olyan jogosítvánnyal rendelkező emberek, akik éveken át egy kilométert sem vezettek.

Nekik vagy nem nyújt élményt a vezetés, vagy mindig meghagyják a volán a párjuknak. De gondoljunk csak bele, hogy vajon milyen eredménnyel végződne egy 15 évvel ezelőtti főiskolai vizsgánk, különösen, ha az adott területtel azóta sem foglalkoztunk?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm