14 °C Budapest

Aggasztó végeredmény: az autósok fele megbukna a KRESZ-vizsgán

Pénzcentrum
2009. május 19. 14:02

Különös végeredménnyel zárult egy autósiskola által készített kétezer járművezető megkérdezésével készített felmérés. A válaszadók fel azt állítja, hogy hiába gyakorlott járművezető, az elméleti vizsgán biztos benne, hogy nem menne át, ha újra le kellene vizsgázni.

A felmérés megállapította, hogy az autóvezetők a jogosítvány megszerzését követő években sokkal gyakorlottabbá és magabiztosabbá válnak, ugyanakkor hajlamosak pillanatok alatt elfelejteni az elméleti vizsgán alkalmazott, a gyakorlatban ritkán használt szabályokat.

A rutin megszerzésével és az állandó útvonalak használatával bizonyos forgalmi helyzetekkel szinte soha nem találkozik az autós. A lakott területre, a főútvonalakra és az autópályákra vonatkozó sebességhatárokat a legtöbben inkább csak belőni tudják.

Akik több mint 15 évvel ezelőtt vizsgáztak, azok még nagyobb arányban (55-56 %) vélik úgy, hogy megbuknának a vizsgán, de a szakember szerint ezen nem kell csodálkozni. Vannak olyan jogosítvánnyal rendelkező emberek, akik éveken át egy kilométert sem vezettek.

Nekik vagy nem nyújt élményt a vezetés, vagy mindig meghagyják a volán a párjuknak. De gondoljunk csak bele, hogy vajon milyen eredménnyel végződne egy 15 évvel ezelőtti főiskolai vizsgánk, különösen, ha az adott területtel azóta sem foglalkoztunk?

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?