15 °C Budapest

Megdőlt Schumacher szakállas rekordja

Pénzcentrum
2009. május 19. 13:02

Nick Heidfeld, a BMW Sauber Forma-1-es csapatának német versenyzője a legutóbbi nagydíjon éppen a születésnapján adta át a hétszeres világbajnok Michael Schumacher egyik rekordját a múltnak.

A barcelonai futam napján 32. életévét betöltő Heidfeld a 25. egymást követő nagydíjon ért célba, amivel megdöntötte Schumacher zsinórban 24 futamból álló rekordját. A versenyzéssel egyidős az a szállóigévé vált mondás, hogy a legfontosabb a célba érkezés, persze nem mindegy, hogy hányadik helyen.

Hiába vezet egy pilóta az egész futamon, ha néhány körrel a vége előtt műszaki meghibásodás miatt kénytelen feladni a versenyt (gondoljunk csak Massa tavalyi elfüstölésére a Hungaroringen, amire gyakorlatilag a világbajnoki címe is ráment).

Nick Heidfeld kétségtelen, hogy az eszébe véste ezt a jótanácsot, mivel immár egymást követő 25. alkalommal intették le a kockás zászlóval. A pilótát az idei szezonra bevezetett új szabályok sem zavarták meg, az átalakított autó is jelesre vizsgázott megbízhatóságból, még ha nem is mindig küzdött az első helyért.


Nick Heidfeld

"Nagyon büszke vagyok a csapatomra, köszönöm nekik, hogy egy ilyen stabil autóval versenyezhetek. A technikai sportágakban nagyon nehéz a rekordokat megdönteni, külön öröm számomra, hogy éppen a születésnapomon sikerült Schumacher rekordját átadni a múltnak." - mondta Heidfeld.

Az öröm perceiben többen megemlítették, hogy a megbízhatóság egyelőre nem párosult a versenyképességgel, mivel az idei szezonban még csak egy alkalommal állhatott dobogóra a német pilóta.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?