15 °C Budapest

Golyóálló utcai terepjáró: a géppisztoly sem fog ki rajta!

Pénzcentrum
2009. április 15. 13:00

A páncélozott autókról eddig azt gondoltuk, hogy a magas rangú politikai és katonai vezetők kiváltsága, ezzel szemben már az X5-ös BMW-hez is kérhető az AK-47-esek elleni védelem. A Security Plus - kiemelt biztonsági - felszereltséggel kínált modell a korábbi X5 Security továbbfejlesztett változata, melynek golyóálló védelme 6-os osztályzatot kapott a tesztek során.

Ez azt jelenti, hogy a jármű a kézi lőfegyvereken túl már a nagyobb tűzerővel rendelkező automata fegyverek golyózáporának is ellenáll. Ez a tulajdonság ebben a szokatlan és ritkán említett megközelítésben a világ legbiztonságosabb tömeggyártásban előállított autójává teheti az új X5-öst.

BMW X5 Security Plus (Forrás: motorauthority.com)

A szerkezet kialakítása során kulcsfontosságú szerepet kaptak az ellenálló anyagok, mint a golyóálló acélötvözet és a 22 mm vastag üvegpáncél. A jármű biztonsági berendezései közé tartozik még a fedélzeti kamera és védelmi rendszer. Az utasfülke védelmet biztosít az utasokat fenyegető erőszakos bűncselekmények ellen, de még egy kisebb robbantást is átvészel.

A meghajtást egy 4,8 literes V8-as 355 lóerős motor biztosítja, az autó már relatíve alacsony fordulatszám mellett leadja a brutális nyomatékot. 8,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a végsebessége eléri a 180 km/h-t.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05