7 °C Budapest

Golyóálló utcai terepjáró: a géppisztoly sem fog ki rajta!

Pénzcentrum
2009. április 15. 13:00

A páncélozott autókról eddig azt gondoltuk, hogy a magas rangú politikai és katonai vezetők kiváltsága, ezzel szemben már az X5-ös BMW-hez is kérhető az AK-47-esek elleni védelem. A Security Plus - kiemelt biztonsági - felszereltséggel kínált modell a korábbi X5 Security továbbfejlesztett változata, melynek golyóálló védelme 6-os osztályzatot kapott a tesztek során.

Ez azt jelenti, hogy a jármű a kézi lőfegyvereken túl már a nagyobb tűzerővel rendelkező automata fegyverek golyózáporának is ellenáll. Ez a tulajdonság ebben a szokatlan és ritkán említett megközelítésben a világ legbiztonságosabb tömeggyártásban előállított autójává teheti az új X5-öst.

BMW X5 Security Plus (Forrás: motorauthority.com)

A szerkezet kialakítása során kulcsfontosságú szerepet kaptak az ellenálló anyagok, mint a golyóálló acélötvözet és a 22 mm vastag üvegpáncél. A jármű biztonsági berendezései közé tartozik még a fedélzeti kamera és védelmi rendszer. Az utasfülke védelmet biztosít az utasokat fenyegető erőszakos bűncselekmények ellen, de még egy kisebb robbantást is átvészel.

A meghajtást egy 4,8 literes V8-as 355 lóerős motor biztosítja, az autó már relatíve alacsony fordulatszám mellett leadja a brutális nyomatékot. 8,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a végsebessége eléri a 180 km/h-t.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem