4 °C Budapest

Megérkezett az eco-Bentley: 621 lovat hajt az etanol!

Pénzcentrum
2009. április 10. 13:00

Megérkezett a Bentley-család első bioetanol meghajtású modellje, a Continental Supersports. A beszámolók szerint a minden idők legerősebb és leggyorsabb Bentley-je címre jogosan pályázó modell vételára is figyelemreméltó. Készült már ettől drágább Bentley is, de a Continental-sorozatnak ez a legtöbbet kóstáló modellje.

A meghajtásról egy 621 lóerős motor gondoskodik, mely 3,7 másodperc alatt repíti 0-ról 100-ra a járművet. A végsebesség a 2235 kilogrammos önsúly ellenére is könnyedén eléri a 325 km/h-t. A modell névadója az egyik 1925-ös Bentley modell volt, mely a gyártó autói közül először törte át a 160 km/h-s sebességhatárt.

Forrás: motorauthority.com

Az Arnage- és az Azure-sorozat modelljei voltak eddig a legdrágábbak, de a Continental Supersports 267 ezer dolláros alapára is említést érdemel. Ha hozzáadjuk a forgalomba helyezés során felszámított adókat, illetékeket és díjakat, akkor a végösszeg megközelíti a 275 ezer dollárt, ami harmadával több, mint a Continental GT Speed korábbi bevezető ára.

A gyártó elmondta, hogy a vételár teljesen partiba van azzal a színvonallal, amit a Bentley képvisel az autóiparban. Az etanol meghajtású modell alapfelszereltsége számos olyan opciót tartalmaz, amely a többi Bentleyben csak felár megfizetése esetén igényelhető.

Forrás: motorauthority.com

Ezek közé tartozik az egy kisautó árával felérő kerámiafék, de elmondásuk szerint a választható opciók fele alapfelszereltségként megtalálható a Supersportsban. Meg kell említenünk, hogy a választható opciók árlistáját még nem tették közzé.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?