9 °C Budapest

Megérkezett az eco-Bentley: 621 lovat hajt az etanol!

Pénzcentrum
2009. április 10. 13:00

Megérkezett a Bentley-család első bioetanol meghajtású modellje, a Continental Supersports. A beszámolók szerint a minden idők legerősebb és leggyorsabb Bentley-je címre jogosan pályázó modell vételára is figyelemreméltó. Készült már ettől drágább Bentley is, de a Continental-sorozatnak ez a legtöbbet kóstáló modellje.

A meghajtásról egy 621 lóerős motor gondoskodik, mely 3,7 másodperc alatt repíti 0-ról 100-ra a járművet. A végsebesség a 2235 kilogrammos önsúly ellenére is könnyedén eléri a 325 km/h-t. A modell névadója az egyik 1925-ös Bentley modell volt, mely a gyártó autói közül először törte át a 160 km/h-s sebességhatárt.

Forrás: motorauthority.com

Az Arnage- és az Azure-sorozat modelljei voltak eddig a legdrágábbak, de a Continental Supersports 267 ezer dolláros alapára is említést érdemel. Ha hozzáadjuk a forgalomba helyezés során felszámított adókat, illetékeket és díjakat, akkor a végösszeg megközelíti a 275 ezer dollárt, ami harmadával több, mint a Continental GT Speed korábbi bevezető ára.

A gyártó elmondta, hogy a vételár teljesen partiba van azzal a színvonallal, amit a Bentley képvisel az autóiparban. Az etanol meghajtású modell alapfelszereltsége számos olyan opciót tartalmaz, amely a többi Bentleyben csak felár megfizetése esetén igényelhető.

Forrás: motorauthority.com

Ezek közé tartozik az egy kisautó árával felérő kerámiafék, de elmondásuk szerint a választható opciók fele alapfelszereltségként megtalálható a Supersportsban. Meg kell említenünk, hogy a választható opciók árlistáját még nem tették közzé.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem