19 °C Budapest

Címke: fedélzeti kamera (20 cikk)

Pénzcentrum | 2009. május 29. 11:32

Bekamerázzák a BKV-t

Mától a BKV Zrt. folyamatosan "fedélzeti" kamerával rögzíti a jármű belsejében történő eseményeket - kísérleti jelleggel - egy villamoson, valamint egy autóbuszon. Ennek célja az elmúlt időszakban tapasztalt, a járművezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények megelőzése, valamint az utasok és a járművezetők biztonságának fokozása.

Pénzcentrum | 2009. április 15. 13:00

Golyóálló utcai terepjáró: a géppisztoly sem fog ki rajta!

A páncélozott autókról eddig azt gondoltuk, hogy a magas rangú politikai és katonai vezetők kiváltsága, ezzel szemben már az X5-ös BMW-hez is kérhető az AK-47-esek elleni védelem. A Security Plus - kiemelt biztonsági - felszereltséggel kínált modell a korábbi X5 Security továbbfejlesztett változata, melynek golyóálló védelme 6-os osztályzatot kapott a tesztek során.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 20. 08:00

Három fronton is támad a Honda!

A Honda a napokban mutatta be három legújabb a közlekedés biztonságot szolgáló technikai fejlesztését. Az autógyár tervei között szerepel az új eszközök mielőbbi gyakorlati alkalmazása már a következő hónapokban piacra szánt modellekben is. Az első két fejlesztés elsősorban az autó és az autóban ülők sérüléseinek elkerülését, míg a harmadik újítás a gyalogosok sérüléseinek csökkentését szolgálja.