Autót akarsz? Nem baj, ha nincs munkád!

2009. április 1. 10:15

A Ford és a General Motors szinte egyszerre jelentette be, hogy biztosítékot nyújtanak azoknak, akik állásuk miatt nem tudják fizetni autójuk törlesztőrészletét.

Az idén az Egyesült Államokban a várakozások szerint alig 9 millió új gépjármű talál majd gazdára. Összehasonlításképp: az utóbbi években átlagos 16-17 millió gépjárművet értékesítettek. A beszűkült piacon öldöklő harc folyik a vevőkért, a kereskedők mindent kitalálnak, hogy eladjanak egy-egy autót.

A General Motors és a Ford ezért igyekszik minél hangzatosabb akciókkal megnyerni magának a vevőket. A Hyundai példáját követve mindkét cég úgy döntött, biztosítékot vállal azon vevői részére, akik elvesztették állásukat, ezért nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket. A GM 500, a Ford 700 dollárt vállal fel havonta.

Az autóipar fellendítésére számtalan ötlet született már. Maga az elnök, Barack Obama is előállt olyan ötletekkel, melyek szerint támogatást kell nyújtani az autógyártóknak, ezzel is autóvásárlásra ösztönözve azokat, akik jelenleg azért nem vesznek új járművet, mert félnek, hogy csődbe mennek a gyártók. Szintén előkerült az adóvisszatérítés ötlete mindazok számára, akik régi autójukat energiatakarékos újra cserélik. Hasonló módszerrel sikerült már fellendíteni az autóeladásokat Németországban és Szlovákiában, az Egyesült Államokban azonban még hezitál a kongresszus, hiszen az amúgy is túlterhelt költségvetés kiadási oldalát újabb milliárdokkal dobná meg az ötlet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem