4 °C Budapest

Autót akarsz? Nem baj, ha nincs munkád!

2009. április 1. 10:15

A Ford és a General Motors szinte egyszerre jelentette be, hogy biztosítékot nyújtanak azoknak, akik állásuk miatt nem tudják fizetni autójuk törlesztőrészletét.

Az idén az Egyesült Államokban a várakozások szerint alig 9 millió új gépjármű talál majd gazdára. Összehasonlításképp: az utóbbi években átlagos 16-17 millió gépjárművet értékesítettek. A beszűkült piacon öldöklő harc folyik a vevőkért, a kereskedők mindent kitalálnak, hogy eladjanak egy-egy autót.

A General Motors és a Ford ezért igyekszik minél hangzatosabb akciókkal megnyerni magának a vevőket. A Hyundai példáját követve mindkét cég úgy döntött, biztosítékot vállal azon vevői részére, akik elvesztették állásukat, ezért nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket. A GM 500, a Ford 700 dollárt vállal fel havonta.

Az autóipar fellendítésére számtalan ötlet született már. Maga az elnök, Barack Obama is előállt olyan ötletekkel, melyek szerint támogatást kell nyújtani az autógyártóknak, ezzel is autóvásárlásra ösztönözve azokat, akik jelenleg azért nem vesznek új járművet, mert félnek, hogy csődbe mennek a gyártók. Szintén előkerült az adóvisszatérítés ötlete mindazok számára, akik régi autójukat energiatakarékos újra cserélik. Hasonló módszerrel sikerült már fellendíteni az autóeladásokat Németországban és Szlovákiában, az Egyesült Államokban azonban még hezitál a kongresszus, hiszen az amúgy is túlterhelt költségvetés kiadási oldalát újabb milliárdokkal dobná meg az ötlet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16