Autót akarsz? Nem baj, ha nincs munkád!

2009. április 1. 10:15

A Ford és a General Motors szinte egyszerre jelentette be, hogy biztosítékot nyújtanak azoknak, akik állásuk miatt nem tudják fizetni autójuk törlesztőrészletét.

Az idén az Egyesült Államokban a várakozások szerint alig 9 millió új gépjármű talál majd gazdára. Összehasonlításképp: az utóbbi években átlagos 16-17 millió gépjárművet értékesítettek. A beszűkült piacon öldöklő harc folyik a vevőkért, a kereskedők mindent kitalálnak, hogy eladjanak egy-egy autót.

A General Motors és a Ford ezért igyekszik minél hangzatosabb akciókkal megnyerni magának a vevőket. A Hyundai példáját követve mindkét cég úgy döntött, biztosítékot vállal azon vevői részére, akik elvesztették állásukat, ezért nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket. A GM 500, a Ford 700 dollárt vállal fel havonta.

Az autóipar fellendítésére számtalan ötlet született már. Maga az elnök, Barack Obama is előállt olyan ötletekkel, melyek szerint támogatást kell nyújtani az autógyártóknak, ezzel is autóvásárlásra ösztönözve azokat, akik jelenleg azért nem vesznek új járművet, mert félnek, hogy csődbe mennek a gyártók. Szintén előkerült az adóvisszatérítés ötlete mindazok számára, akik régi autójukat energiatakarékos újra cserélik. Hasonló módszerrel sikerült már fellendíteni az autóeladásokat Németországban és Szlovákiában, az Egyesült Államokban azonban még hezitál a kongresszus, hiszen az amúgy is túlterhelt költségvetés kiadási oldalát újabb milliárdokkal dobná meg az ötlet.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29