11 °C Budapest

Tovább zuhannak az autóértékesítések Európában (2.)

2009. március 13. 09:03

18%-kal estek vissza februárban az újautó értékesítések Európában, a legnagyobb mértékben Izlandon és Romániában hanyatlottak az eladások. Viszont Németországban a bevezetett támogatás következtében több mint 20%-kal több újautó kelt el a múlt hónapban.

Összesen 970 ezer újautó kelt el februárban Európában, amely több mint 18%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A legutóbb csatlakozott országok mutatták a legjelentősebb visszaesést, míg Nyugat-Európára a németországi értékesítések megugrása volt pozitív hatással.


Németországban ugyanis jelentős támogatást kapnak azok, akik régi autójukat újra cserélik, ennek köszönhetően több mint 21%-kal gyarapodott az értékesítések volumene februárban 2008 februárjához viszonyítva.


A regionális megoszlást tekintve Nyugat-Európában 17.3%-kal csökkentek az eladások, míg a legutóbb csatlakozott országok 30%-os visszaesésről számolhattak be. Németország és Luxemburg kivételével a régióban mindenhol csökkentek az értékesítések, Izlandon 84%-kal, Spanyolországban 49%-kal, Olaszországban 24%-kal, az Egyesült Királyságban pedig 22%-kal talált kevesebb gépjármű gazdára az elmúlt hónapban.


A közép-kelet-európai régióban Lengyelországban 7.3%-kal több autó kelt el, a cseh piacon viszont 7.7%-kal, Magyarországon 46%-kal, Romániában pedig 66.5%-kal hanyatlott az értékesítések volumene.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A Volkswagen 19.3%-ról 21.5%-ra növelte piaci részesedését és februárban 8%-os csökkenésről számolhatott be az értékesítésekben. A PSA Group 25%-kal, a Ford 12%-kal tudott kevesebb járművet eladni. A Fiat 17%-kal értékesített kevesebb járművet az időszakban, a GM 21%-kal, a Renault 20%-kal, a Daimler 30%-kal, a BMW pedig 29%-kal adott el kevesebb autót az időszakban.

A távol-keleti gyártók közül a Toyota értékesítései 17%-kal, a Nissan 25%-kal, a Mazda 15%-kal, a Honda eladásai pedig 8%-kal csökkentek, miközben a Hyundai 26%-kal, a Suzuki pedig 8%-kal tudott több járművet értékesíteni.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?