1 °C Budapest

Tovább zuhannak az autóértékesítések Európában (2.)

2009. március 13. 09:03

18%-kal estek vissza februárban az újautó értékesítések Európában, a legnagyobb mértékben Izlandon és Romániában hanyatlottak az eladások. Viszont Németországban a bevezetett támogatás következtében több mint 20%-kal több újautó kelt el a múlt hónapban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Összesen 970 ezer újautó kelt el februárban Európában, amely több mint 18%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A legutóbb csatlakozott országok mutatták a legjelentősebb visszaesést, míg Nyugat-Európára a németországi értékesítések megugrása volt pozitív hatással.


Németországban ugyanis jelentős támogatást kapnak azok, akik régi autójukat újra cserélik, ennek köszönhetően több mint 21%-kal gyarapodott az értékesítések volumene februárban 2008 februárjához viszonyítva.


A regionális megoszlást tekintve Nyugat-Európában 17.3%-kal csökkentek az eladások, míg a legutóbb csatlakozott országok 30%-os visszaesésről számolhattak be. Németország és Luxemburg kivételével a régióban mindenhol csökkentek az értékesítések, Izlandon 84%-kal, Spanyolországban 49%-kal, Olaszországban 24%-kal, az Egyesült Királyságban pedig 22%-kal talált kevesebb gépjármű gazdára az elmúlt hónapban.


A közép-kelet-európai régióban Lengyelországban 7.3%-kal több autó kelt el, a cseh piacon viszont 7.7%-kal, Magyarországon 46%-kal, Romániában pedig 66.5%-kal hanyatlott az értékesítések volumene.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A Volkswagen 19.3%-ról 21.5%-ra növelte piaci részesedését és februárban 8%-os csökkenésről számolhatott be az értékesítésekben. A PSA Group 25%-kal, a Ford 12%-kal tudott kevesebb járművet eladni. A Fiat 17%-kal értékesített kevesebb járművet az időszakban, a GM 21%-kal, a Renault 20%-kal, a Daimler 30%-kal, a BMW pedig 29%-kal adott el kevesebb autót az időszakban.

A távol-keleti gyártók közül a Toyota értékesítései 17%-kal, a Nissan 25%-kal, a Mazda 15%-kal, a Honda eladásai pedig 8%-kal csökkentek, miközben a Hyundai 26%-kal, a Suzuki pedig 8%-kal tudott több járművet értékesíteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20