Benzin, bioetanol, gáz: hármas meghajtás az új Mondeóban!

Pénzcentrum
2009. március 12. 11:30

A március végén megrendezésre kerülő Lipcsei Autó Kiállításon mutatják be a háromféle üzemanyaggal is működő új Ford Mondeo modellt. A benzinnel, bioetanollal és cseppfolyós gázzal egyaránt meghajtható autó akár 1230 kilométer megtételére is képes lesz egyhuzamban.

A Ford a hónap végi bemutatót követően áprilistól dobja piacra a hármas meghajtással ellátott Mondeót. Az új modell háromféle kivitelben készül, a szedán és a három ajtós változat mellett kombi karosszériával is gyártják.

A motorháztető alatt egy 145 lóerős 2 literes Duratec szív dobog majd, az autót két elkülönített üzemanyagtankkal szerelik fel. A benzin és a bioetanol bármilyen arányban keverhető a 70 literes tankban, míg a cseppfolyós gázt a másik 49 literes tankba lehet tölteni.

Ford Mondeo (Forrás: motorauthority.com)

A szedán és a 3 ajtós Mondeo 460 kilométer megtételére képes a gáz meghajtással, további 850 kilométerre pedig a benzin- bioetanol eleggyel, ami összesen 1310 kilométert jelent egy dupla feltöltéssel. A kombi változat a valamivel magasabb fogyasztás következtében 1230 kilométer megtételére lesz képes egyhuzamban.

Az új Mondeo áprilistól lesz elérhető az európai szalonokban, a modell bevezető alapára 27 500 euró (8,25 millió forint).

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?