Benzin, bioetanol, gáz: hármas meghajtás az új Mondeóban!

Pénzcentrum
2009. március 12. 11:30

A március végén megrendezésre kerülő Lipcsei Autó Kiállításon mutatják be a háromféle üzemanyaggal is működő új Ford Mondeo modellt. A benzinnel, bioetanollal és cseppfolyós gázzal egyaránt meghajtható autó akár 1230 kilométer megtételére is képes lesz egyhuzamban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Ford a hónap végi bemutatót követően áprilistól dobja piacra a hármas meghajtással ellátott Mondeót. Az új modell háromféle kivitelben készül, a szedán és a három ajtós változat mellett kombi karosszériával is gyártják.

A motorháztető alatt egy 145 lóerős 2 literes Duratec szív dobog majd, az autót két elkülönített üzemanyagtankkal szerelik fel. A benzin és a bioetanol bármilyen arányban keverhető a 70 literes tankban, míg a cseppfolyós gázt a másik 49 literes tankba lehet tölteni.

Ford Mondeo (Forrás: motorauthority.com)

A szedán és a 3 ajtós Mondeo 460 kilométer megtételére képes a gáz meghajtással, további 850 kilométerre pedig a benzin- bioetanol eleggyel, ami összesen 1310 kilométert jelent egy dupla feltöltéssel. A kombi változat a valamivel magasabb fogyasztás következtében 1230 kilométer megtételére lesz képes egyhuzamban.

Az új Mondeo áprilistól lesz elérhető az európai szalonokban, a modell bevezető alapára 27 500 euró (8,25 millió forint).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20