3 °C Budapest

Elkészült a világ legolcsóbb kisautója: áprilistól a szalonokban a Nano!

Pénzcentrum
2009. február 27. 15:00

Március 23-án mutatják be a nagyközönségnek a világ legolcsóbb kisautóját, áprilisban pedig kigurulhat az első Tata Nano az indiai autószalonokból. A heves tiltakozásokkal kísért földkisajátítások miatt a nyugat-bengáli üzemének bezárására kényszerülő autógyár hónapokat csúszott az értékesítés bevezetésével, de rövidesen erre is pontot tehetnek.

Az alapanyagárak drágulása, a kedvezőtlen gazdasági környezet és az árfolyamok ingadozása kétségessé tette, hogy tudják-e tartani az eredetileg megjelölt kétezer dolláros vételárat, de végül is még a tűréshatáron belül maradtak. A gyártónak sikerült legyőzni az előtte tornyosuló akadályokat és így március 23-án Mumbaiban sor kerülhet a hivatalos bemutatóra.

Tata Nano (Forrás: motorauthority.com)

A korábban a helyi fizetőeszközben meghatározott vételár változatlanul 100 ezer rúpia maradt, de a gyártó a későbbiekben a felső kategóriás motorkerékpárok és robogók árszintjéig kívánja lefaragni az árakat. A reklámok során arra kívánják felhívni az indiaiak figyelmét, hogy a Nano sokkal praktikusabb és nagyobb biztonságot kínáló megoldás, mint amit a kétkerekű járművek nyújthatnak.

Az áprilisban kezdődő értékesítéseket nagy várakozások övezik, egyelőre havonta körülbelül 3000 modellt dobnak piacra. Az új üzem építése már folyamatban van, a gyár leghamarabb a jövő év elejétől működhet teljes kapacitását.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38