22 °C Budapest

Fapados kocsikban a jövő: mit lépnek a gyártók?

Pénzcentrum
2008. június 11. 09:30

Egyre több autógyártó dönt úgy, hogy előáll a maga olcsó kisautójával, hiszen így könnyebben képes betörni az igencsak nagy felvevőpiacot jelentő feltörekvő piacokra - állítja az Economist.

Az egyes dokumentációk fordítására nagy hangsúlyt helyező Renault például amellett, hogy a 7600 eurós (1,8 millió forintos) Logannel is jelen van a piacon, nemrégiben jelentette be, hogy a Nissannal és a Bajaja Auto-val közösen konkurencia-kocsit épít a Tata Nanoja mellé. Az új kocsi várhatóan októbertől lesz majd kapható Indiában, ára csupán 2400 dollár (382 ezer forint) lesz.


Ez a lépés természetesen egyáltalán nem véletlen, ugyanis a Roland Berger tanácsadó cég előrejelzése szerint a fapados kocsik értékesítése évi 4 millió egységgel növekedhet, így 2012-re elérheti a 17,7 millió darabot. A növekedés forrását Ázsia és Kelet-Európa feltörekvő gazdaságai jelenthetik, azonban az Egyesült Államokban is évi 8,7 százalékos növekedést prognosztizálnak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?