19 °C Budapest

10 brutális erőforrás: melyek már a 2009-es modellekben dübögnek!

Pénzcentrum
2008. december 8. 13:00

A rendezők szerint az elmúlt 15 évben közzétett listát övezi a legnagyobb érdeklődés a Detroiti Autó Kiállításon. A legjobb erőforrások díja óriási presztízsnek örvend, ugyanakkor a piac az idei évben jelentősen átformálta a jelöltek listáját.

A kritériumok közül említést érdemel, hogy csak olyan motorok kerülhettek a listára, melyek részt vesznek az amerikai tömeggyártásban és olyan - átlagosan legfeljebb 54 ezer dollárba (10,8 millió forintba) kerülő - modellbe kerülnek beépítésre, amelyet legkésőbb a jövő év első negyedévében piacra dobnak.

Az erőátviteli eszközök minősítése során az lóerők mellett a gazdaságos teljesítmény is szerepet játszott. A díjazottak hivatalosan január 14-én a Detroiti Autó Kiállítás keretében vehetik át az elismerést.

Nagy meglepetésre lemaradt a listáról a Nissan népszerű V6-os erőforrása, ugyanakkor egyre fontosabb szerepet kapnak a dízel meghajtású és a négyhengeres modellek. Az amerikai autópiac is kezd eltolódni a kisebb és a takarékosabb erőforrások felé.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?